Novosti

U Zaboku besplatne radionice za žene koje su nezaposlene i bile su izložene nekoj vrsti nasilja -PRIJAVE DO 16. 6. do 11 sati

Ako ste nezaposlene i u životu ste bile izložene nekoj vrsti nasilja, prijavite se i pridružite nam se u Zaboku na besplatnoj radionici “Osnaživanja žena”.

Datumi održavanja su 17., 18. i 19.06. 2020.

– Tri dana ćemo se družiti, osnaživati, podržavati i zajedno raditi na unaprjeđenju socijalnih i komunikacijskih vještina, asertivnosti, naših prezentacijskih i pregovaračkih vještina. Naučit ćemo pisati kvalitetnije životopise i pripremat ćemo se za uspješne intervjue za posao. Sve ovo će pomoći da vam se lakše otvore prilike za ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada.Dodatno ćemo se osnažiti i vratiti samopouzdanje na radionicama samoobrane temeljene na Krav Maga borilačkoj vještini koje će vam dati dodatnu sigurnost. Ovom radionicom želimo potaknuti osobni razvoj, pružiti podršku i osnažiti nezaposlene i zlostavljane žene. Zajedno možemo doprinijeti povećanju javne svijesti o ovoj problematici jer, još uvijek, velik broj naših građana smatra kako je nasilje nad ženama svakodnevna situacija. Posljedice zlostavljanja nisu samo fizičke i psihičke. Uključuju i nisku razinu samopoštovanja, socijalno isključivanje i niz izazova koji utječu na svakodnevni život – poručili su organizatori.

Radionice se održavaju u sklopu nacionalna kampanje osnaživanja žena „Sofija“ radi na aktivnom osnaživanju i osposobljavanju žena za nošenje s izazovima u društvu u kojem živimo te njihovom osposobljavanju za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Stavljamo naglasak na važnost umrežavanja i povezivanja institucija koje su uključene u sustav suzbijanja i prevencije nasilja nad ženama – policije, sudstva, socijalnih službi, organizacija civilnog društva i samih žrtava nasilja.

Cjelokupan program doprinijet će osobnom razvoju, podršci i osnaživanju nezaposlenih i zlostavljanih žena. Svi elementi projekta svojevrstan su alat komunikacije, socijalnog uključivanja, savjetovanja i dostupnosti za sve dionike te će doprinijeti povećanju javne svijesti o problematici.

I zato, pridružite se našoj radionici i s nama učinite prvi korak prema boljoj budućnosti! Prijavite se na besplatne radionice jer je svaka od nas #jacanegostomislis!

Više o radionicama na poveznici:

https://sofija.hr/projekt-sofija/prijavi-se-na-besplatnu-radionicu-osnazivanja-zena-u-zaboku/

Poveznica za prijavu na radionice

https://sofija.hr/sofija/prijava-na-besplatnu-radionicu/

Radione za žene koje su nezaposlene i bile su izložene nekoj vrsti nasilja 17. i 18. od 9.00 do 15.00 sati, a u petak za žene radionica traje do 12.30 h.

Nakon toga počinje radionica sa stručnjacima koji se bave problemom nasilja od 13.30 do 16.30 sati

Pozivaju se predstavnici policije, državnog odvjetništva, sudova, predstavnici iz sustava socijalne skrbi, obiteljske i medicinske patronaže, predstavnici nevladinih organizacija i Županijskog tima Krapinsko-zagorske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, te Povjerenstava za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije, zatim predstavnici županijskog Društva Crvenog križa i Gradskih društava Crvenog križa te HZZZ – područni ured iz Krapine.

PRIJAVE TRAJU DO 16. 6. DO 11 SATI !

Skip to content