Novosti

U Zaboku je obilježen Svjetski dan prve pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa je 9.9.2016. obilježilo Svjetski dan prve pomoći. Pored niza aktivnosti koje su provedene na nivou osnovnih i srednjih škola, glavna manifestacija bila je u Zaboku, na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog.

Mladi HCK, njih dvadesetak iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog i Srednje škole Bedekovčina, na zanimljiv su nas način uveli u svijet pružanja prve pomoći.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći bila je „Prva pomoć i djeca“, jer djeca zauzimaju značajan dio ljudske populacije.

Stoga je za djecu vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole Hrvatski Crveni križ pripremio dvije radionice: „Prva pomoć – upomoć“ i „Smiješ se igrati – ne diraj“.

Građanima su prezentirane ostale vještine pružanja prve pomoći. U isto vrijeme, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zabok mjerili su krvi tlak i šećer u krvi, a te je parametre provjerilo 70-ak građana Zaboka.
Pružanjem znanja i prakticiranjem vještina prve pomoći pomažemo osnaživanju i otpornosti generacije, a time i društva i zajednice.

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći u Zaboku još jednomje istaknulo važnost prve pomoći kao humanog čina.

U svakodnevnom životu pružanje prve pomoći kao brze intervencije do dolaska liječnika omogućuje nam smanjivanje ozljeda i njihovih posljedica, čime se povećavaju šanse za preživljavanjem.

S poštovanjem,

ravnateljica
Željka Vukić, dipl. ing. agr.

Skip to content