Novosti

U Zaboku nastavljena akcija ‘I tebe se tiče’ usmjerena na borbu protiv nasilja nad ženama

U Zaboku je u srijedu, 16. veljače, nastavljena kampanja „I tebe se tiče“, nastala u suradnji Krapinsko – zagorske županije i Doma za žrtve nasilja u obitelji Novi početak. Kampanja I tebe se tiče započela je u Krapini 25. studenog 2021. godine, kad se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Akcija je nakon toga nastavljena na području Donje Stubice, Zlatara i Oroslavja, dok će u Zaboku 11 ploča s porukama žena žrtva nasilja biti postavljene tijekom sljedećih 15 dana.

Zamjenica župana Jasna Petek rekla je kako stopa nasilja sve više raste, pogotovo u pandemijska vremena te kako su u 2020. u Krapinsko – zagorskoj županiji ubijene dvije, a 2019. godine jedna žena. – Ove ploče nose poruke žrtava nasilja kojima se one obraćaju svojim zlostavljačima, ali i svim ostalima. Poruke su poticaj da žene promijene svoje živote i da se suprostave nasilju, ali i poticaj za okolinu da se nasilje tiče svih nas – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek istaknuo je kako je nasilje sve češća pojava i kako se protiv njega sve teže boriti. Dodao je kako je u porastu i nasilje nad djecom te da se svih oblici nasilja moraju sustavno rješavati. Pohvalio je inicijativu Županije vezanu uz postavljanje tabli s porukama dodajući kako se taj problem tiče svih članova društva. Župan Željko Kolar istaknuo je kako ovom akcijom Županija šalje poruku da je svaki oblik nasilja nad ženama za osudu i nije društveno prihvatljiv bez obzira na to koje je ime i prezime, titula ili javni status počinitelja.

Valja reći kako su table postavljene na rasvjetnim stupovima od Trga K.Š. Đalskog pa na potezu prema Parku Milana Prpića.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content