Novosti

U Zaboku obilježen Svjetski dan nepušenja i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe opojnih droga i nezakonitog prometa drogama

U organizaciji Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Krapinsko-zagorske županije, koordinativnog i savjetodavnog tijela koje se bavi prevencijom i problematikom ovisnosti, obilježeni su Svjetski dan nepušenja (31. svibnja) i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe opojnih droga i nezakonitog prometa drogama (26. lipnja) u Zaboku u petak, 29.svibnja 2015.godine.

Već tradicionalno tim povodom organizirana je manifestacija s ciljem promicanja zdravih načina života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih. Na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku bili su postavljeni štandovi organizatora i sudionika manifestacije koji djeluju u području prevencije i tretmana ovisnosti te su zainteresirani posjetiteljii mogli dobiti sve informacije o ovoj problematici.

Također, organizirano je edukativno pješačenje učenika osnovnih i srednjih škola na obližnji Picelj uz stručno vođenje članova Planinarskog društva “Zagorske steze” Zabok, Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području KZŽ.

Prisutne je ispred domaćina, Grada Zaboka, kao člana Hrvatske mreže zdravih gradova pozdravila bivša županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak.

Ispred Krapinsko-zagorske županije nekoliko riječi prisutnim sudionicima manifestacije, učenicima te posjetiteljima uputila je v.d. pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug te naglasila : „Danas zajedno šaljemo poruku – ne pušenju, ne svim sredstvima ovsnosti, da zdravim stilovima života, da boravku u prirodi, da kretanju i da dobrim vibracijama!“

Po dolasku na Picelj održane su radionice kojima su učenici prisustvovali raspoređeni u grupe. Prezentacije su održali predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području KZŽ, HGSS-a, Planinarskog društva „Zagorske steze“ te Božena Dragčević biologinja iz OŠ K.Š.Gjalski koja je govorila o ljekovitom bilju.

Izvor: www.kzz

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content