Novosti

U Zaboku odigran posljednji iz serije TOP-12 turnira za mlađe kadete: Mislav Posavec treći

U Zaboku smo vidjeli vrlo kvalitetan i zanimljiv stolni tenis. Bilo je lijepih poteza i smijeha, ali i razočaranja i suza

U organizaciji STK Zabok, u dvorani Elektre odigran je posljednji iz serije TOP -12 turnira za mlađe kadete Stolnoteniskog saveza Hrvatske. Domaćin je na njemu participirao sa čak 5 stolnotenisača, što nije zabilježeno ni u jednoj kategoriji da jedan klub ima 5 igrača u TOP-12, što je pravo blago. Doduše, Tin Grabrovečki kao četrnaesto postavljeni i Karlo Krznar kao šesnaeostpostavljeni hrvatski stolnotenisač na hrvatskoj rang listi kadeta ušli su kao rezerve u glavni turnir, no i sam plasman među 20 na nacionalnoj rang listi veliki je uspjeh. Zabok ih trenutno u konkurenciji mlađih kadeta ima čak šest, pa ni ne čudi što su prošlog tjedna postali ekipni prvaci Hrvatske.

Nakon 11 kola žestokih borbi pobjedu je odnio stolnotenisač Dugog Sela, Luka Zlatkov s omjerom 10-1, koji je imao i drugoplasirani stolnotenisač TIS-a, Borna Petek, no Zlatkov je bio bolji u međusobnom ogledu. Odlično treće mjesto osvojio je domaći stolnotenisač, Mislav Posavec s omjerom 7-4. Mislav je jedini koji je uspio nanijeti poraz pobjedniku, savladavši ga 3:1 u setovima. No prvi dan je zakazao porazima od svojih klupskih kolega Roka Rožića i Hrvoja Martineca, a pobijedio ga je i Andrej Papak, pa se na kraju morao zadvoljiti trećim mjestom, iako se ne možemo oteti dojmu da se mogao i uplesti u borbu za pobjedu na turniru, da nije bilo kikseva. Roko Rožić turnir je završio na petom mjestu, Hrvoje Martinec na osmom, a Tin Grabrovečki potegnuo je drugi natjecateljski dan i s pretposljednje se probio na devetu poziciju, dok je Karlo Krznar završio na posljednjem dvanestom mjestu, kao jedini igrač bez pobjede na turniru.

U Zaboku smo vidjeli vrlo kvalitetan i zanimljiv stolni tenis. Bilo je lijepih poteza i smijeha, ali i razočaranja i suza. Sve to daje draž ovom vrlo zanimljivom sportu.

– Zadovoljan sam igrom svojih igrača. Svatko je ostvario ono što se od njega očekivalo. Možda je nešto više mogao Mislav Posavec, no loše je otvorio turnir, prvi dan je imao tri poraza, pa je treće mjesto dobar uspjeh. Danas se probudio, bio je kao novi i odično je odigrao do kraja. Uvijek može bolje, ali ja sam zadovoljan. O plasmanu su odlučivale nijanse. Za jedan gradić od 10.000 stanovnika, velika je stvar imati pet igrača na TOP-12 turniru u bilo kojoj konkurenciji. Mislim da na tu činjenicu moramo biti ponosni – riječi su trenera Zaboka, Luke Vrančića, nakon turnira.

Izvor: zagorje.com

Skip to content