Novosti

U zagorskim srednjim školama ostalo 50 slobodnih mjesta za upis u jesenskom roku

Za jesenski upisni rok u zagorskim srednjim školama ostalo je 50 slobodnih mjesta.

Od toga 15 mjesta u gimnazijama, pet u Srednjoj Glazbenoj školi Pregrada, u četverogodišnjim dva i u trogodišnjim programima 28 slobodnih mjesta – rekla pomoćnica predstojnice Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji Jadranka Cesarec. Ukupno se u zagorske srednje škole upisalo 1.522 učenika, dok je odobreno bilo 1.520 mjesta, a osnovnu školu završilo je 1.625 učenika.

– Škole su se dobro popunile i možemo biti zadovoljni – prokomentirala je Cesarec.

Zbog gužve za pojedine programe škole su od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta tražile suglasnost za dodatne upise u drugom krugu ljetnog roka, te im je Ministarstvo odobrilo još 82 slobodna mjesta. SŠ Pregrada dobila je 20, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok 12, Konjščina 20, Gimnazija A. G. Matoša četiri i SŠ Krapina 26 dodatnih upisnih mjesta. SŠ Krapina i Gimnazija A.G. Matoša tražile su proširenje kvota, a ispalo je da sad imaju još mjesta. Gimnazija u Krapini 8, u Zaboku 5 i u Oroslavju 2 osim što oroslavska gimnazija nije proširivala svoje kvote.

U SŠ Bedekovčina ostala su dva slobodna mjesta za zanimanje- građevinski tehničar. U trogodišnjim zanimanja ostalo je pet slobodnih mjesta za tesara u SŠ Bedekovčina i sedam u SŠ Oroslavje za zanimanje stolar, te nešto ‘sitno’ mjesta u ostalim trogodišnjim programima.

U Učenički dom u Pregradi iz drugih županija stiglo je 11 učenika. Prijave za upis u jesenskom roku primat će se 22. kolovoza od 8 do 16 sati. Objava rezultata je 23. kolovoza najkasnije do 12 sati, dok je sam upis 24. kolovoza od 8 do 16 sati i 25. kolovoza od 8 do 12 sati. (M. Bašak)
Izvor: Zagorski list

Skip to content