Novosti

UČENICE SŠ ZABOK OSVOJILE 2 SREBRA NA GASTRU

Od 19. do 22. ožujka 2018. godine u Malom Lošinju održano je 38. Državno natjecanje učenika ugostiteljsko-turističke struke RH Gastro 2018., pod geslom Izvrsnost i znanje, zaslužuju priznanje, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Zajednice ugostiteljsko turističkih škola RH.

Tijekom 3 dana natjecanja svoja znanja, sposobnosti i vještine pokazalo je najboljih 100 učenika (od 15 tisuća učenika sektora turizma i ugostiteljstva RH) iz 36 ugostiteljsko-turističkih škola u 8 natjecateljskih disciplina i to 5 gastronomskih i 3 turističke discipline. Prednatjecanja su održana 15. i 16. veljače, po regijama i to u Sv. Martinu na Muri za Središnju Hrvatsku, u Osijeku za Istočnu Hrvatsku, u Puli za Istru, Kvarner, Primorsko-goransku i Ličko senjsku županiju, te u Zadru za Južnu Hrvatsku.

Sudjelovanje na državnom natjecanju izborile su 4 učenice Srednje škole Zabok, plasiravši se na jedno od prva tri mjesta, na regionalnom natjecanju. Podijeljene su ukupno 24 medalje, od kojih su naše učenice Iva i Marta kao viceprvakinje Hrvatske u Zabok donijele dvije, kao i Priznanje izvrsnosti. Osim toga Iva Vranić dobila je i posebnu nagradu od trideset tisuća kuna kao potporu za upis na Visoku školu za menadžment Aspira u Splitu. Naše učenice su u Malom Lošinju na Državnom Gastru ostvarile sljedeće rezultate:

U disciplini 1. – PRIPREMA SVEČANOG MENU-a:

 • Danijela Jakopić, učenica 3.raz. (kuhar) zauzela je 6. mjesto
  • Njezin je mentor bio Tomislav Vranić

U disciplini 2. – POSLUŽIVANJE SVEČANOG MENU-a:

 • Magdalena Martinić, učenica 3.razreda (konobar) zauzela je 12. mjesto
  • Njezin mentor bio je Stjepan Gmajnički

U disciplini 3. – PRIPREMA HLADNOG PREDJELA NA TANJURU:

 • Marta Petreković, učenica 3.razreda (kuhar) zauzela je 2. mjesto i osvojila srebrnu medalju
  • Njezin mentor bio je Ivan Đurkin Benkotić

U disciplini 8.- PREZENTACIJA TURISTIČKE DESTINACIJE:

 • Iva Vranić, učenica 4.HTT razreda (hotelijersko turistički tehničar) zauzela je 2. mjesto, i osvojila srebrnu medalju
  • Njezini mentori bili su Ivan Petek i Domagoj Cimperšak

Domaćini natjecanja bili su Srednja škola Ambroza Haračića iz Malog Lošinja i tvrtka Lošinj Hotels & Villas, tj. Hotel Aurora 4* u kojem su sudionici boravili i Hotel Bellevue 5* u kojem se održavalo natjecanje. Važno je istaknuti da su sve mlade nade hrvatskog turizma ocjenjivali i njihov rad vrednovali profesionalci i stručnjaci iz realnog sektora, tj. istaknuti eksperti, šefovi i direktori raznih službi Lošinjskih hotelskih kuća i turističkih organizacija.

Izvor.www.kzz

Skip to content