Novosti

Učenici drugih razreda osnovne škole naučili kako se sigurno ponašati u cestovnom prometu

Jumicar program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu je jedinstven koncept edukacije, gdje djeca na zabavan i edukativan način uče o sigurnosti u prometu.

Tako su 2. 10. u suradnji s Autoškolom Best iz Zaboka gostovali u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog gdje su učenicima drugih razreda održali interaktivnu nastavu gdje su naučili više o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, kako se odgovorno ponašati u prometu i kako lakše ocijeniti razne prometne situacije. Po prvi put iz perspektive vozača imali mogućnost uočiti sve poteškoće u upravljanju motornim vozilima i opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa. Praktični dio nastave odvijao se na poligonu na školskom igralištu.

Ovaj projekt edukacije poduprla je Krapinsko-zagorska županije a Anđelko Ferek Jambrek je iz prve ruke imao priliku vidjeti oduševljenje na licima ovih mališana viđenim i naučenim. U ovom projektu aktivno su sudjelovati djelatnici Policije, djelatnici Crvenog križa, te djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Zabok.

Po završetku programa, djeci su uručune male vozačke dozvole.

Autoškola BEST Zabok je ovaj projekt prepoznala kako bi svojim malim sugrađanima vjerno prikazala kako biti što sigurniji u prometu te ovakvim preventivnim i edukativnim programom koji je namijenjen odgoju djece u prometu, sačuvati živote.

Darko Fiket
Radio Zabok

Skip to content