Novosti

Učenici i mentori ŠKOLE ZA UMJETNOST, DIZAJN, GRAFIKU I ODJEĆU ZABOK na ovogodišnjem DRŽAVNOM NATJECANJU IZ LIK-a postigli najbolje rezultate u Hrvatskoj !

Svojim ovogodišnjim rezultatima dizajneri ŠUDIG-a u konkurenciji svih umjetničkih škola u Hrvatskoj nadmašili su sva očekivanja i s pravom se svrstali u red najboljih škola ovog tipa u zemlji.

Ovogodišnji LIK održan je 29. i 30. travnja u Zagrebu, u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. Natjecanje–izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna (LIK)najvažnije je natjecanje škola iz područja likovne umjetnosti i dizajna koje organiziraMinistarstvo znanosti, obrazovanja i sportai Agencija za odgoj i obrazovanje.

Natjecanjeje koncipirano prema 3 osnovne kategorije:

1.KATEGORIJA- Učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola / LIKOVNA KULTURA

2.KATEGORIJA – Učenici od 1. do 4. razreda srednjih škola / LIKOVNA UMJETNOST

A – Natjecanje–izložba na temu–poticaj realizirano likovnim izrazom na temelju istraživačkograda

Bnatjecanje u pisanju eseja na zadanu temu

3.KATEGORIJA – Učenici od 1. do 4. razreda srednjih škola likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna/ LIKOVNE UMJETNOSTI I DIZAJN

ANatjecanje–izložba likovnih uradaka na temu – poticaj

BNatjecanje–izložba likovnih uradaka napostavljenu temu i likovni problem

Učenici naše školenatjecali su se u drugoj i trećoj kategoriji. Od ukupno 21 nagrade udvije kategorije ŠUDIGO je osvojio čak sedam. Od toga četiri prve, dvije druge i jednu treću, a nadržavnu razinu bilo je pozvano još dvoje učenika.

Među nagrađenima posebno se istaknula učenica 4.razreda industrijskog dizajna BOŽICA BREBER koja je s mentoricom Nikolinom Ptičar osvojila dvije prve nagrade u kategorijama 2A i 2Bdokje s mentoricom dr.art. Mirjanom Smoliću kategoriji 3A osvojila treće mjesto.

Za njom po broju nagrada slijedi SAMANTA PETRUŠA, učenica trećeg razreda grafičkog dizajna, s mentoricom Anuškom Alfirević, koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji 3B i drugo mjesto u kategoriji 3A.

JELENA BENGER , učenica trećeg razreda grafičkog dizajna s mentoricom Carmen Bačura-Potočiću kategoriji 3B osvojila je drugo mjesto a izvrsna je bila i PETRA HAC, učenica drugog razreda grafičkog dizajna koja je sa sjajnom mentoricom Nikolinom Ptičar osvojila prvo mjesto u kategoriji 3A.

Vrlo kvalitetni bili su i učenici pozvani na državnu razinu natjecanja JOSIPA MALEČIĆ, 2 razred GD ( mentorica Carmen Bačura Potočić),te Nikola Mišel Puklin, također 2. razred GD ( mentorica dr.art.Mirjana Smolić).

Pripremila: A. Alfirević

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content