Novosti

Učenici i studenti dobili županijske stipendije

Nakon raspisanog natječaja Krapinsko-zagorska županija dodijelila je 38 učeničkih i 28 studentskih stipendija, a ugovore o stipendiranju s korisnicima je u zabočkoj Gimnaziji A. G. Matoša potpisao župan <_st13a_personname>Siniša Hajdaš Dončić.

Okupljene učenike, studente i njihove roditelje pozdravila je ravnateljica Gimnazije <_st13a_personname><_st13a_personname>Bibijana Šlogar istaknuvši kako joj je drago da KZŽ i dalje drži do tradicije dodjeljivanja stipendija onima kojima su potrebne i koji to zaslužuju.

– U ime povjerenstva moram reći da nam je bilo jako teško jer smo primili 144 zahtjeva za studentske i 143 zahtjeva za učeničke stipendije, a imali smo odluku o dodjeli 28 učeničkih i 28 studentskih stipendija. Bitno nam je da što više ljudi ima visoku stručnu spremu, ali i da završe srednje škole, pa smo donijeli odluku da se dodijeli 38 učeničkih stipendija. Vjerujem da je vaša želja da završite škole i ostanete raditi u KZŽ. Drago mi je da smo se opredijelili za deficitarna zanimanja. Veselimo se da smo ne po prvi puta dokazali da su nam mladi važni, da nam je važno obrazovanje. Želim vam puno uspjeha, kao i roditeljima da u ovoj teškoj situaciji sve prebrodite – rekla je zamjenica župana Sonja Borovčak.

Župan <_st13a_personname>Siniša Hajdaš Dončić izrazio je zadovoljstvo što se ugovori o stipendiranju potpisuju na mjestu gdje se cijeni znanje i učenje, u Gimnaziji.

– Učenicima i studentima je župan uručio ugovore koje su potpisali te će sada učenici primati 400 kuna mjesečno, a studenti 600 kuna.

Više u Zagorskom listu…

Skip to content