Novosti

UČENICI SREDNJE ŠKOLE ZABOK IZVRSNI NA DRŽAVNOM NATJECANJU UČENIKA UGOSTITELJSKO-TURISTIČKE STRUKE GASTRO 2015.

U Biogradu n/M održalo se Državno natjecanje učenika ugostiteljsko-turističke struke RH Gastro 2015.god. Tijekom 3 dana tj.od 18. do 21. ožujka svoja znanja, sposobnosti i vještine pokazalo je 103 učenika iz 38 hrvatskih i 2 slovenske ugostiteljsko-turističke škole u 8 natjecateljskih disciplina i to 5 gastronomskih i 3 turističkediscipline.

Učenici Srednje škole Zabok: Jelena Salatko, Željka Krznar, Tomislav Kranjec i Krešimir Plašć izborili su plasman na Državno natjecanje, jer su na Međužupanijskom natjecanju u Gospodarskoj školi Varaždin osvojili 3 druga mjesta i 1 treće mjesto 26. veljače o.g., a što im je osiguralo put za Biograd n/M.

U Biogradu n/M postignuti su sljedeći rezultati:

U disciplini 1. – PRIPREMA SVEČANOG MENU-a:

·Tomislav Kranjec, učenik 3.raz. kuhar zauzeo je 12. mjesto

a Njegov je mentor bio Ivan Đurkin Benkotić

U disciplini 2. – POSLUŽIVANJE SVEČANOG MENU-a:

·Jelena Salatko, učenica 3.THK razreda zauzela je 9 mjesto sa zaostatkom od samo 3,5 boda od prvoplasiranog njatjecatelja.

a Mentorica: Renata Tršinski

U disciplina 3.- PRIPREMANJE HLADNOG SLANOG IZLOŠKA:

·Krešimir Plašć, učenik 4.THK (turističko hotelijerski komercijalist) raz.osvojio je zlatnu medalju

a Mentor: Ivan Majsec

U disciplini 8. – PREDSTAVLJANJE TURISTIČKE DESTINACIJE:

·Željka Krznar, učenica 4.HTT (hotlijersko turistički tehničar) osvojila je zlatnu medalju

a Njezini mentori su: Irena Bilić (za engleski jezik) i Ivan Petek (za struku)

Zanimljivo je istaknuti da su sve mlade nade hrvatskog turizma ocjenjivali i njihov rad vrednovali profesionalci i stručnjaci iz realnog sektora, tj. istaknuti eksperti, šefovi i direktori raznih službi poznatih hotelskih kuća i turističkih organizacija.

U okviru raznih događanja koja su pratila natjecanja bile su organizirane razne edukativne radionice za mentore i učenike kao napr.: o maslinama i proizvodnji maslinova ulja, o enologiji i sommelijerstvu, o barskim mješavinama isl., ali je također bio predstavljen i projekt naše škole „Medenjak uz kavicu“, kao jedan od rijetkih i održivih učeničkih projekata.

1.Fotografija – Željka Krznar i Krešimir Plašć – zlatni „gastrići“

2.Fotografija Učenici: Jelena Salatko, Željka Krznar, Tomislav Kranjec i Krešimir Plašć, te njihovi mentori Renata Tršinski i Ivan Petek, te članica Državnog povjerenstva Branka

Pripremila: Branka Kralj, prof.

Skip to content