Novosti

Učenici Srednje škole Zabok ujedinili se kako bi pomogli potrebitima

Učenici Srednje škole Zabok na najbolji su mogući način pokazali kako je pomaganje ‘in’. Naime, u školi je pokrenuta akcija pod sloganom ‘Imaš jaknu viška – ostavi ju. Trebaš jaknu? Uzmi ju!’. – Ideja je došla sa zimom i potrebom za toplom odjećom i obućom. Svjesni smo da postoje jakne u našoj garderobi koje više ne nosimo, a nekome mogu poslužiti u ovim hladnim danima – ispričala nam je profesorica Verica Komin, koja je došla na ideju za ovu hvalevrijednu akciju.

Akcija je osmišljena na način da učenici donesu jakne i ostalu obuću i odjeću koja im više ne treba, koju su prerasli ili iz kojeg god razloga im više ne treba. Volonterski klub Srednje škole Zabok, ali i ostali učenici škole ideju su objeručke prihvatili. U svega nekoliko dana donijeli su u školu jakne, toplu odjeću, čizme, kape, rukavice itd. različitih boja i veličina. Sve se izložilo u predvorju škole, a oni učenici kojima je zatrebala topla odjeća mogli su ju isprobati i uzeti na korištenje. Također, mogli su odnijeti komad odjeće ili obuće nekom trećem kome je takva pomoć zatrebala.

Profesorica Komin nije krila ponos učenicima svoje škole što su prihvatili ideju te što nisu puno razmišljali hoće li sudjelovati u akciji ili ne, a i sama škola ponosna je na svoje učenike koji su još jednom pokazali kako imaju veliko srce te kako će, kad je u pitanju pomoći bližnjeme bez razmišljanja pomoći. – Volonterski klub naše škole će u u suradnji s Crvenim križem organizirati novu akciju i to prije samog Uskrsa u kojoj će prikupljati hranu i odjeću za sve koje su u potrebi – najavila je profesorica Komin za kraj vjerujući kako će sve aktivniji Volonterski klub ponovno uspjeti u svojoj maloj misiji pomaganja.ž

Izvor: www.zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content