Novosti

Učenici SŠ Zabok ponovno su postali ponosni vlasnici brojnim nagrada i priznanja na natjecanjima

O uspjesima učenika Srednje škole Zabok u ovoj školskoj godini već smo mnogo pisali, ali bila je riječ o natjecanjima na županijskoj ili međužupanijskoj razini. Ovog su nas puta talentirani učenici, mentori i ravnateljica kontaktirali zbog iznimnih uspjeha postignutih na natjecanjima državnog, pa čak i regionalnog karaktera.

Četvero na međunarodnim natjecanjima, petnaestoro na državnim natjecanjima i smotrama

Na Međunarodnom natjecanju učenika u Bratislavi, u konkurenciji brojnih europskih zemalja poput Slovačke, Češke, Poljske, Mađarske i Rumunjske, učenice Mateja Grah i Sanja Presečki osvojile su 2. mjesto u posluživanju svečanog menua dok su njihove kolegice Valentina Vrež i Ana Pavlinić osvojile 1. mjesto u prigotavljanju svečanog menua. Cure kažu da neku nagradu očekivale, ni nisu mislile da će se tako dobro plasirati. – Jako smo ponosne i sretne kao i naše voditeljice Renata Tršinski i Anka Ilinčić. – rekle su nam cure. Apsolutna državna prvakinja s 14 bodova prednosti pred drugoplasiranim na državnom natjecanju iz knjigovodstva s bilanciranjem jest Andreja Drempetić. -Bilo je 26 natjecatelja, a ja se nisam nadala pobijedi iako mi zadaci nisu bili preteški. – ispričala nam je Andreja te je dodala da su ona i mentorica Davorka Gavranić presretne postignutim rezultatom. Također na državnom natjecanju bile su Sanja Horvat, Marta Hundrić i Ana Marija Koren osvojile su drugo mjesto. Kažu, nisu se nadale tako visokom plasmanu jer su mislile da su zadatak ‘skroz fulale’. Naravno, nakon objave rezultata sreći nije bilo kraja.

Izvrsni na Gastru

Na Državnom i međunarodnom natjecanju učenika ugostiteljskih i turističkih škola ‘Gastro’ učenici Srednje škole Zabok imali su brojne natjecatelje. Tako je Iris Spajić, koja je sudjeloval ai na Lidranu, osvojila drugo mjesto u disciplini poslovanja recepcije hotela pod mentorstvom Ivana Peteka i Ljubice Savić, Kristijan Besek osvojio je drugo mjesto u disciplini predstavljanja turističkog mjesta pod mentorstvom Ivana Peteka i Irene Bilić, Tamara Trampuš peto mjesto u posluživanju menua pod mentorstvom Stjepana Gmajnički, Silvija Kraljić šesto mjesto u poslovanju recepcije hotela pod mentorstvom Brankice Kralj i Tanje Tratnjak Blažić. U disciplini poslovanje putničke agencije Martina Ilić osvojila je 7. mjesto, a Andreja Belina 8. mjesto pod mentorstvom Ivana Peteka, Irene Bilić i Ljubice Savić dok je Kristijan Barić osvojio 8. mjesto u pripremanju hladnog slanog predloška pod mentorstvom Tomislava Vranića. Edgara Besednika i Maju Sinković natjecanja tek očekuju. Edgara državno iz njemačkog, Maju Novigradsko proljeće.Iz svega nabrojenog može se zaključiti da su djevojke i dječaci iz zabočke Srednje škole iznimno vrijedni i radišni, kao i mentori koji zasigurno imaju svoju zaslugu u postignutim rezultatima.

Draženka Jurec, ravnateljica škole: Zahvaljujem svim učenicima i mentorima na velikom trudu i naporu koji su uložili, kao i gradu Zaboku bez čije se potpore i pomoći ne bismo tako dobro mogli pripremiti i postići ove vrhunske rezultate.

Izvor: Zagorski list

Skip to content