Novosti

Učenici ŠUDIGO-a izradili zanimljive uratke povodom Dana planeta zemlje

Povodom Dana planeta zemlje 22. travnja, putem online nastave uz naputke profesora i kreativnih potencijala učenika nastale su Marionete – lutke na koncu koje su izradili učenici 1.d. razreda u okviru satova Plastičnog oblikovanja.

Učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok izradili su zanimljive uratke koji su nastali u vrijeme provedbe nastave na daljinu.

Povodom Dana planeta zemlje 22. travnja, putem online nastave uz naputke profesora i kreativnih potencijala učenika nastale su Marionete – lutke na koncu koje su izradili učenici 1.d. razreda u okviru satova Plastičnog oblikovanja. Učenici zajedno s profesoricom Carmen Bačura Potočić nastoje poticati ljude na odgovorno gospodarenje otpadom, te izrađuju trash art skulpture od raznih plastičnih boca, čepova i igračaka te drugih sličnih predmeta koji su postali otpad. Na taj način pridružili su se umjetnicima koji svojim djelima pokušavaju utjecati na osvještavanje ljudi o negativnim posljedicama onečišćenja i nekontroliranog gomilanja otpada koji utječe na život na našem planetu. U tom stvaralačkom radu umjetnici poput fotografa Chris Jordana, konceptualnog umjetnika HA Schulta ili Vik Muniza koriste odbačene i iskorištene stvari, poput otpada i smeća. Učenici su svoju kreativnost i slobodu izrazili kroz izuzetno dojmljive radove, a nadaju se da će na taj način potaknuti mlade ljude da čuvaju okoliš te da odvajaju otpad i ne zagađuju stanište živim bićima.

Skip to content