Novosti

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnice KZŽ organizirala informatički tečaj za humske branitelje

Zadnjega dana održavanja tečaja, troje polaznika dobilo je stolna računala, odnosno mobitel

Za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji s prostora općine Hum na Sutli u vremenu od 13. do 20. studenog u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Krapinsko-zagorske županije održan je 30. tečaj informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Uvažavajući svakodnevni brzi razvoj tehnologija i nužne prilagodbe u načinu života koji nedvojbeno podrazumijeva i korištenje informatičke tehnologije hrvatski branitelji samostalno pokušavaju hvatati korak i s ovim poslijeratnim izazovom, rekli su uz Udruge.

Tečaj su provodili Goran Šoštar, Zvonko Vlahović i Josip Horvatin na laptopima u vlasništvu Podružnice UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije.

Zadnjega dana održavanja tečaja, troje polaznika dobilo je stolna računala, odnosno mobitel. Miro Završki i Mira Kučiš tako su dobili stolno računalo, dok je Zoran Halužan dobio mobitel.

Načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša uručio je svim polaznicima tečaja prigodne diplome.

Za potrebe održavanja tečaja Općina Hum na Sutli ustupila je hrvatskim braniteljima na korištenje prostoriju općine, omogućila besplatno korištenje interneta za trajanja tečaja te na kraju polaznike počastila s domjenkom.

U ime Podružnice na završetku tečaja voditelj projekta mr.crim.Josip Horvatin zahvalio je na višegodišnjoj potpori u provedbi informatičkog opismenjavanja načelniku općine Hum na Sutli Zvonku Jutriši te mu poklonio primjerak monografije „Ratne rane zagorja“.

Izvor: Zagorje.com

Skip to content