Novosti

Udruga sv. Marta iz Zaboka predstavila se na manifestaciji „Dragi naš kaj“ u Zagrebačkoj županiji

Na jezeru Orešje kod Svete Nedelje ove nedjelje 07. lipnja održana je tradicionalna manifestacija „Dragi naš kaj” koja sadrži prikaz rada i života na selu s ciljem očuvanja naše baštine i kako bi se s njom upoznali oni koji su možda izgubili dodir s ruralnim. Od 11 do 19 sati uživati se moglo u prezentaciji života na selu kroz improvizirana stara seoska dvorišta, gdje se pokazivalo kako su naši stari obavljali svakodnevne poslove, čime su se bavili i kako su se zabavljali.

Na poziv organizatora i zabočka udruga sv. Marta po prvi je puta sudjelovala na toj manifestaciji te predstavila svoj zagorski prikaz života na selu, uz sudjelovanje grupe Ma3x koja je zabavljala okupljene posjetitelje to finalnog dijela programa.

Sa samom prezentacijom i delicijama koje su članice pripremile svi su posjetitelji bili oduševljeni kao i zagrebački gradonačelnik gosp. Milan Bandić koji je obišao sva dvorišta i štandove, no posebice se zaustavio kod našeg dvorišta te s velikom pažnjom gledao prikaz onoga što smo pripremili a onda je izrazio i pohvalio rad i djelovanje nas samih ali i svih izlagača koji su se tamo zatekli.

Posebna atrakcija bio je zoološki vrt s domaćim životinjama. Moglo se uživati u bogatoj i raznolikoj ponudi štandova na kojima je svoje proizvode predstavilo više izlagača iz cijele Hrvatske, tako da je svatko mogao za sebe naći poneštoa održala se i smotra kuburaša.

Za kraj je uslijedio Kajkavski glazbeni festival Dragi naš kaj, na kojemu je ove godine predstavljeno dvadeset novih pjesama uz nastupe nekih od najpoznatijih imena aktualne kajkavske glazbene scene. Na samom festivalu predstavio se predsjednik udruge sv. Marta Darko Fiket s svojom pjesmom te osvojio simpatije svih posjetitelja.

Producentski dio posla ove godine je odradio Zdravko Vlašić, organizaciju čitave manifestacije odradila je udruga Dragi naš kaj na čelu s predsjednikom Tomislavom Katanecom.

Ovim putem zahvaljujemo našim sponzorima i donatorima koji su prepoznali rad i trud našega djelovanja ob Roginić, gosp Tkalčeviću na posudbi kamiona za prijevoz starine, zabočkom Dvd-u s predsjednikom Vladimirom Tršinskim kao i našem župniku Marijanu Culjaku koji nam daje uvijek potporu u svim važnim manifestacijama.

Tekst: Darko Fiket, predsjednik Udruge
Foto: Marko Bilić, član Udruge

Skip to content