Novosti

Udruga Sv. Marta sudjelovala na sajamskoj izložbi „100% ZAGORSKO“ u Zagrebu

Ovoga petka i subote na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održala se sajamska izložba Krapinsko-zagorske županije pod nazivom „100% ZAGORSKO“. „100% ZAGORSKO“ na kojoj su se izlagali poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, proizvodi tradicijskih obrta i mnogobrojne udruge s područja Krapinsko-zagorske županije. Na manifestaciji se predstavila i zabočka udruga sv. Marta koja također njeguje i promiče kulturu, tradiciju zagorskih zaboravljenih zanata, a iz njihove radinosti i aktivnosti nastaju ručni radovi u različitim tehnikama (vezenje, štrikanje, slikanje i izrade adventskih vijenaca, jaslica i mnogim drugim sličnim stvarima). Članice su za svoju promociju dobile pohvale, upoznali su se s radom drugih udruga, OPG-a i obrtnika i već dogovorili neka zajedničke aktivnosti

Cilj ove manifestacije je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brandove.

Predstoje nam aktivnosti u manifestacijama 100 % Zagorsko u Zagrebu, Zlatna jesen zabočka, Jesen u Bedekovčini, Klanjcu, Kumrovcu i Gornjoj Stubici kao i mnoge druge do kraja godine.

Pripremio: Darko Fiket, Predsjednik udruge

Skip to content