Novosti

Udruga Sveta Marta predstavila se na Sajmu udruga u Pregradi, a u lipnju učestvuju u manifestaciji “Dragi naš Kaj” u Zagrebačkoj županiji

Na sajmu udruga Krapinsko-zagorske županije 30. svibnja 2015. godine se predstavila se udruga Sveta Marta koja obogaćuje život zajednice kroz njegovanje bogate zagorske tradicije u kojoj nastaju ručni radovi različitim tehnikama (vezenje, štrikanje, slikanje i izrade adventskih vijenaca, jaslica i mnogim drugim sličnim stvarima). Članice su za svoju promociju dobile pohvale, upoznali su se s radom drugihudruga i već dogovorili neka zajedničke aktivnosti, što je i cilj sajma.

Manifestacija “Dragi naš Kaj”

Manifestacijama bogati svibanj i lipanj u Zagrebačkoj županiji, neće iznevjeriti očekivanja onih posjetitelja koja žele na licu mjesta iskusiti autentično iskustvo gradića i općina u pitoresknoj zagrebačkoj okolici, te se upoznati s tradicijom i bogatim naslijeđem krajeva zagrebačke županije.

Početak lipnja obilježit će tako manifestacija Dragi naš kaj iz Svete Nedelje koja se održava 7. lipnja 2015. na jezeru Orešje. Ova kreativna manifestacija koja se organizira već sedmi puta, prikazuje živopisan presjek života na selu u seoskim dvorištima, a posjetitelji mogu upoznati pravi domaći zoološki vrt, vidjeti smotru 200 kuburaša, upoznati stare pučke igre kao idomaće proizvode i suvenire.

Program je tematski podijeljen na dva dijela: Gastro etno prikaze i glazbeno – scenski program. Ove godine po prvi puta na poziv organizatora sudjelovati će članice naše udruge.

Ne propustite Dragi naš kaj – Uzbudljivi gastro&etno festival za sve generacije!

Darko Fiket

predsjednik Udruge

Skip to content