Novosti

UDVDR ogranak Zabok na prijemu kod potpredsjednika Vlade i ministra Predraga Štromara

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar primio je dana 13.04.2018. godine predstavnike Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, i to podružnica Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije. U delegaciji Podružnice UDVDR Krapinsko-zagorske županije bili su predsjednik UDVDR ogranak Zabok mr. Josip Horvatin i član udruge Nijaz Mulalić.

Tom prilikom ministar Štromar predao im je donaciju računala i informatičke opreme koja se u Ministarstvu više ne koristi. Riječ je o deset računala, deset monitora i tri printera,od čega je 6.računala i 2.printera uručeno UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije.

Potpredsjednik vlade i ministar Predrag Štromar upoznat je sa aktivnostima udruge a posebno u provedbi projekata „Promicanja iste o Domovinskom ratu u školama“ i provedbi „Projekta informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te udruga civilnog društva“ u kojem je udruga od 2012. do 2018. godine održala ukupno 28 tečajeva.

Na kraju posjete ministar je upoznat s namjerom UDVDR KZŽ da će doniranu računalnu opremu proslijediti svojim članovima, posebno onima slabijeg imovinskog stanja te mu je upućen poziv na županijsku proslavu obilježavanja 23. godišnjice Vojno redarstvene operacije „Bljesak“ koja će se održati 01.05.2018. godine u gradu Zaboku.

Pripremio: prof. Josip Horvatin, mr. crim.

Skip to content