Novosti

UDVDR Ogranak Zabok uručio donaciju Psihijatrijskoj bolnici Vrapče i Horvat Marijanu

Dana 30.04.2015. godine na inicijativu članova UDVDR Ogranak Zabok iz donacije dobivene ortopedske opreme Psihijatrijskoj bolnici Vrapče dostavili smo simboličnu donaciju i to:
Pomoćna invalidska hodalica sa upravljačkim komandama komada 3,
Pomoćna invalidska hodalica sa upravljačkim komandama komada 1,
Invalidska kolica komada 1,
Invalidska kolica aerodinamična komada 1.
Donaciju su u ime udruge uručili mr.crim.Josip Horvatin i Kužnar Nenad, a primili ispred Psihijatrijske bolnice Vrapče ravnatelj prof.dr.sc.Vlado Jukić i Štefica Bagarić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.
Naši članovi hrvatski branitelji ovom simboličnom donacijom zahvaljuju za svu medicinsku i ljudsku skrb koju su djelatnici bolnice iskazali u liječenju hrvatskih branitelja.

01.05.2015.

DONACIJA INVALIDSKIH KOLICA HRVATSKOM BRANITELJU HORVAT MARIJANU, Hruševac 36, Donja Stubica.

Iskoristili smo današnji praznik i posjetili našega suborca i prijatelja Horvat Marijana invalida pripadnika HOS-a i 150 brigade HV-a/Črnomerec/ u njegovom domu u Hruševcu. Povod našega dolaska bio je prigoda da doniramo jedna invalidska kolica/bez upravljačkih komandi i akomulatora koja samo dobili od jednoga našega poduzeća/ koja će sinovi Mario i Siniša funkcionalno osposobiti za potrebe svoga oca.
Marijanu smo poklonili i majicu sa logom naše udruge, a obećao nam je doći na naše županijske sportske igre koje se održavaju 30.05.2015. godine u gradu Zaboku sa sinovima i suprugom,
Obostrani osjećaj prilikom donacije bio je ispunjen emocijama i pregrštom lijepih riječi kojima je obitelj našega suborca Marijana opisala ovu našu gestu. Podarili su nas lijepim trenucima ponosa jer smo uspjeli kao hrvatski branitelji i pored teške ekonomske situacije uz pomoć ljudi dobre volje barem malo pomoći i olakšati bolesničke trenutke našega suborca.
Naš Marijan nije nas pustio da odemo bez poklona koje nam je pripremio/butelja vina i litra travarice/, a natočio nam je i vinskoga octa te nas odveo u svoj skromni kutak u podrumu gdje je još dok nije obolio sa velikom pažnjom postavio izložbu suvenira iz Domovinskog rata ali i eksponata koji su obilježili njegovo djetinjstvo.
Delegaciju Podružnice na donaciji predstavljali su mr.crim.Josip Horvatin-predsjednik Ogranka Zabok, Stjepan Grabušić-tajnik i najodgovorniji za ovu donaciju koja je otišla u prva ruke naš član Kužnar Nenad.

Pripremio: mr.crim.Josip Horvatin

Skip to content