Novosti

UDVDR ZABOK UZ DAN BRANITELJA VUKOVARA U VUKOVARU I ALJMAŠU

24.08.2019.godine članovi UDVDR Ogranak Zabok sa obiteljima, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja i članovi prijateljskih braniteljskih udruga posjetili su uz Dan branitelja Vukovara grad heroj Vukovar.

U Vukovaru zagorskim braniteljima na Memorijalnom groblju sa nekoliko riječi obratio Vukovarski borac Damir Plavšić koji je u emotivnom, ljudskom i časnom govoru evocirao sjećanja na 1991.godinu te borbu i otpor Vukovaraca jednoj od najvećih vojnih sila u Europi.

Za posjeta Vukovaru zapalili smo lampaše i položili vijence na spomen obilježja Ovčara, Ratnu bolnicu, Križ na Dunavu.

UDVDR Ogranak Zabok, u poslijepodnevnim satima u Aljmašu već drugu godinu zaredom, zajedno sa braniteljskim udrugama UHBDDR Duga Međa, UDVDR Ogranak Jarmina, USJP Orao Orahovica-Našice i Udrugom maloljetnih branitelja RH, u prekrasnom ambijentu hrvatskog branitelja Kralj Miroslava uz Dunav, održali su sportska natjecanja u alki, bacanju potkove, visećoj kuglani i kartaškoj igri bela. Najbolji natjecatelji nagrađeni su medaljama, a uzvanici, gosti i prijatelji hrvatskih branitelja i braniteljskih udruga prigodnim poklonima i zahvalnicama.

Nakon natjecanja u neopisivom ambijentu Aljmaša uz prekrasnu glazbu nastavljeno je braniteljsko druženje.

Posebno se treba zahvaliti:

– Krapinsko-zagorskoj županiji i županu Željku Kolaru,

– Gradu Zaboku i gradonačelniku Ivanu Hanžeku,

– Turističkoj zajednici općine Erdut,

– Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije

– nogometnom savezu Krapinsko-zagorske županije i predsjedniku Stjepanu Merkašu,

– Strahinjčici d.o.o. i direktoru Miljenku Golubanu

– domaćinu u Aljmašu Miroslavu Kralju i njegovoj obitelji te svih hrvatskim braniteljima koji su mu pomogli u ovoj organizaciji da nas već 2. godinu zaredom ugoste u svom i našem Aljmašu, a najviše obiteljima hrvatskih branitelja iz Aljmaša koji su svojim toplim i prijateljskim domaćinstvom učinili da se u Aljmašu osjećamo kao kod svoje kuće.

Tekst i slike:

Predsjednik UDVDR Ogranak Zabok

mr.crim.Josip Horvatin

Skip to content