Novosti

UNESCO – natječaj za dječji crtež na temu baštine

UNESCO-ov regionalni centar za nematerijalnu kulturnu baštinu raspisuje natječaj za djecu za najbolji crtež na temu nematerijalne kulturne baštine.

Republika Hrvatska je članica UNESCO-vog regionalnog centra za nematerijalnu kulturnu baštinu Jugoistočne Europe, Sofia, Bugarska, s kojim ostvaruje različite zajedničke programe i projekte. Jedan od tih projekata tijekom ove godine je natječaj za djecu, u kojem mogu sudjelovati sva djeca iz Hrvatske u dobi od 8 do 14 godina. Natječaj se provodi s ciljem biranja najboljeg crteža na temu nematerijalne kulturne baštine kojeg je potrebno poslati u Ministarstvo kulture najkasnije do 25.8.2014. godine.

Tema natječaja je ‘Bajkovita zemlja legendi, mitova i priča iz moje domovine’, a cilj je kroz medij crteža/slike izražavanje doživljaja nematerijalne baštine iz vlastite domovine i sjećanje na običaje iz djetinjstva, s pogledom na sadašnjost i budućnost

Sudionici su djeca između 8 i 14 godina; svaki sudionik može sudjelovati samo s 1 crtežom.

Tehnički uvjeti:
– rad mora biti popraćen s opisom onoga što prikazuje na hrvatskom jeziku i poveznicom s nematerijalnom baštinom onog geografskog područja na koje se crtež odnosi;
– crtež može biti ostvaren različitim tehnikama i alatima crtanja i slikanja te njihovom kombinacijom; – maksimalna dopuštena veličina crteža je format A3.

Obveze: zemlje članice UNESCO-vog Regionalnog centra dužne su na prikladan način obavijestiti relevantne institucije u svojoj zemlji o ovom natječaju i odabrati ukupno 3 crteža iz svoje zemlje koje će poslati na natječaj; svi natjecatelji trebaju poslati svoj crtež (jedno dijete može poslati samo jedan crtež) na adresu:
Ministarstvo kulture RH
Runjaninova 2
10000 Zagreb

Posebno stručno tijelo Regionalnog centra će ocjenjivati radove i dodijeliti prve 3 nagrade. Imena dobitnika nagrada bit će objavljena na Internet stranici Regionalnog centra.

Ako će autori crteža htjeti, moći će dati na korištenje svoje crteže za npr. izložbe ili druge svrhe kojima se promiče Konvencija o nematerijalnoj baštini.

Slanjem svog rada sudionici automatski pristaju na uvjete natječaja.
Za sva dodatna pitanja možete se javiti na tel. 01 4866 609

Izvor:

Skip to content