Novosti

UPALJENA CRVENA LAMPICA U STOČARSTVU – Oko 15 posto krava u Hrvatskoj je poklano

Predsjednik Županijske udruge proizvođača mlijeka Krapinsko-zagorske županije Nedjeljko Babić iz Klanjca izabran je za jednog od pet dopredsjednika na skupštini Hrvatskog saveza udruge proizvođača mlijeka u Sesvetskom Kraljevcu. Novi predsjednik postao je Davor Blažić iz Karlovačke županije, a u Nadzorni odbor i stegovni sud ušla su dva zagorska proizvođača mlijeka: Željko Horvatinčić iz Gornje Stubice i Nikola Harapin iz Klanjca. Novi dopredsjednik Babić istaknuo je kako i dalje glavni cilj dijalogom rješavati probleme u Ministarstvu poljoprivrede.

– Stanje u stočarstvu je alarmantno, više od 15% kravo je poklano i u Hrvatskoj u ovim trenucima ponestaje mlijeka – poručio je predsjednik zagorskih proizvođača mlijeka Nedjeljko Babić. Naglasio je i kako je zagorskim mljekarima jedina svjetla budućnost da se udruže i plasiraju mlijeko u jednu županijsku mljekaru.

– Jako sam zadovoljan s odnosom Mini mljekare Veronika prema našim proizvođačima mlijeka, a svi koji daju mlijeko Dukatu neka se zamisle i pogledaju realnu cijenu svog rada i uvjete koji su im ponuđeni – naglasio je Babić.

Babić: Svi mljekari u našoj županiji trebali bi se udružiti i plasirati i mlijeko u jednu županijsku mljekaru.

Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content