Novosti

Uređen prilaz za invalide i okoliš Županijskog centra za mlade

Nakon što su se sve članice Mreže udruga Krapinsko-zagorske županije složile s idejom, odlučeno je da se Zelena dvorana odvojio posebnim vratima od ostalog dijela zgrade. U realizaciji plana pomogla je Erste banka financijskom potporom kojom je osiguran zaseban ulaz. To je bio početak jer prostor koriste mnoge udruge, posebice članice mreže, koje pridonose kreiranju aktivnosti u prostoru Županijskog centra za mlade i uređenju prostora.

Tako je Udruga Mraz u lipnju počela s pripremama za izgradnju prilazne rampe za invalide uz pomoć volontera koji su sudjelovali na Međunarodnom volonterskom kampu. Nakon pripremnih radova i kopanja, udruga se javila na natječaj Zaklade Zamah. Projekt je prihvaćen na natječaju i dobiveno je 14.650 kuna. Tako su radovi nastavljeni, pa je iskopana zemlja, napravljena tvrda podloga za postavljanje betonskih kocki, postavljene su kocke, uređena je zelena površina, posađeno grmlje i posijana trava. Sve to uz rad volontera. Kupljen je i postavljen informativni ormarić i tenda iznad ulaza.

Pomoć Zamaha

Ova građanska inicijativa provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Ukupno je sudjelovalo 35 domaćih volonterki i volontera (Ivana Radanović, Darijo Bivol, Branko Radanović, Sanjin Goluban, Janja Cakol, Vanja Vrančić, Marko Ferdelja, Ognjen Žiljak, Margareta Piljek, Marko Goluban, Vjekoslav Topolić, Bojan Jovanović, Marijana Zadro, Ljudevit Habjanec, Bojan Gradišek, Željko Mikuljan, Mateja Šamec, Miroslav Zadro, Luka Smuk, Jasminka Končić, Jasenka Borovčak, Jasna Sviben, Bruno Pleško, Jelena Škalec, Zlatko Ilijaš, Barbara Greblički, Andreja Antolić, Luka Šurina, Tomislav Gmajnički, Marija Iveković, Barbara Iveković, Anamarija Dragčević, Marta Mihelić, Pavica Iveković, Ivana Zadro Ferdelja), a radovi su trajali 2,5 mjeseca.

– Sada imamo lijep ulaz koji je uočljiv i slučajnim prolaznicima. Vidi se da se ovdje nešto događa i to nešto zanimljivo. I dalje ćemo se truditi oplemenjivati ovaj prostor. Naša vrata svima su otvorena – rekla je Ivana Zadro Ferdelja, voditeljica inicijative “Mladi na zadatku”.

Prema planovima u Županijskom centru za mlade i dalje će se raditi na uređenju interijera.

Izvor: Sebastijan Fuštin, Zagorski list

Skip to content