Novosti

UREĐENJE PRISTUPNIH STAZA I OKOLIŠA SKATE PARKA

U skladu s projektnim zadatkom investitora (Grad Zabok), izrađen je građevinski projekt izgradnje pristupnih staza i okoliša uz skate park u Zaboku, uz zgradu osnovne škole.

Završeni su radovi na izgradnji prilaznih pješačkih staza Skate parku pri čemu se staza od osnovne škole uzdiže na nadvišenje skate parka i proteže do nerazvrstane ceste uz prugu, na koju se uključuje. Staza ima dva odvojka prema sjeveru, na prostor skate parka, te jedan prema jugu. Staze su širine 1,60 m, opločene betonskim tlačnim elementima „S“ oblika, sive, na podlozi od pijeska, obrubljene betonskim parkovnim rubnjacima 8/20 cm.

Po završetku radova na stazama, južni odvojak staze prema zasađenom autohtonom drveću opremio se urbanom parkovnom opremom – četiri balvan hrast masiv klupe duljine 300cm, bez naslona, koševima za smeća, pocinčanim čeličnim stalkom za 8 bicikla i setom drvenog stola sa drvenim sjedištima na konstrukciji od pocinčanog čeličnog profila.

Posebnost balvan hrast masiv klupa FSC 100% je u činjenici da su svi materijali koji se koriste u izradi ovih klupa potječu iz šuma koje je revidirala neovisna treća strana kako bi se potvrdilo da se njima upravlja u skladu sa FSC-ovim rigoroznim socijalnim i ekološkim standardima. Od svih FSC etiketa, FSC 100% najizravnije pridonosi FSC-ovom cilju – šume za sve, zauvijek – i stoga predstavlja najvišu ocjenu priznanja za certificirane proizvode.

Cijeli prostor se zatravio te su na strani priključka na nerazvrstanu cestu postavljeni metalni crveno-bijeli stupići sa čeličnim lancem kao barijera ulaska automobila na prostor skate parka.

Ukupna vrijednost cjelokupne investicije (projektna dokumentacija, radovi i oprema, stručni nadzor) iznosi 145.000,00 kuna.

Skip to content