Novosti

USKORO POČINJU RADOVI: Upriličena je svečana primopredaja ključeva stare zabočke bolnice vlasniku ETI – inžinjeringa

Šimag: Kao sveti Josip radnik ću prionuti poslu

Tijek radova izgradnje staračkog doma pratiti Županijsko povjerenstvo u sastavu Ljiljana Malogorski, Tomislav Vreš i Branko Klasić

Proteklog je utorak ispred zgrade stare i demolirane zabočke bolnice održana svečana primopredaja ključeva novom vlasniku i investitoru Josipu Šimagu. Ključeve mu je predala, i ugovor o primopredaji potpisala županica Sonja Borovčak uz riječi da je u tijeku i natječaj za uređenje stare škole za potrebe primarne zdravstvene zaštite. Podsjetimo, novac koji je Županija dobila od prodaje stare bolnice, uložit će se u obnovu stare zabočke osnovne škole gdje će se preseliti primarna zaštita. Budući da je primopredaja ključeva održana baš na blagdan Svetog Josipa, županica je investitoru Josipu Šimagu čestitala imendan i poželjela mu mnogo sreće u izvršenju projekta. -Kao sveti Josip, koji je bio poznat kao radnik, morat ću prionuti poslu. Čeka nas težak posao, ali već smo započeli pripremati dokumentaciju. Ovih će se dana izvršiti i geomehanička ispitivanja – objasnio je Šimag. Da podsjetimo, ETI inženjering kupio je zgradu stare bolnice za 3,2 milijuna kuna, a rok za završetak radova je 30 mjeseci. Prema projektu, dom za starije i nemoćne bit će moderno uređen i obilovat će raznolikim sadržajima. Kapacitet će mu biti 204 ležaja, a prostirat će se na gotovo 9 tisuća kvadrata. Osim smještajnih jedinica, bit će uređene i ambulante, prostori za radnu terapiju, za fizikalnu terapiju, ali i za wellnes i komercijalne sadržaje.

Prema projektu, dom za starije i nemoćne bit će moderno uređen i obilovat će raznolikim sadržajima. Kapacitet će mu biti 204 ležaja, a prostirat će se na gotovo 9 tisuća kvadrata.
Izvor: Zagorski list

Skip to content