Novosti

Uskrs u zabočkoj župnoj crkvi

Pomoćni biskup zagrebački u miru mons. Valentin Pozaić predvodio je Vazmeno bdijenje u zabočkoj župnoj crkvi sv. Jelene Križarice

Pomoćni biskup zagrebački u miru mons. Valentin Pozaić predvodio je Vazmeno bdijenje u zabočkoj župnoj crkvi sv. Jelene Križarice u zajedništvu sa župnikom Marijanom Culjakom i đakonom Zvonimirom Marinovićem te okupljenim vjernicima.

– Naš je identitet život i radost i vječnost. Uskrs je temelj naše vjere i cilj našega puta. Pozvani smo nositi nadu, živjeti vjeru, širiti i jačati zajedništvo i ljubav – zaključio je homiliju biskup Pozaić.

Na kraju vazmenog slavlja uslijedio je uskrsni blagoslov jela. Biskup Pozaić čestitao je svima Uskrs, a župnik Culjak zahvalio biskupu na dolasku te mu u ime župljana čestitao Uskrs i poželio dobro zdravlje kako bi nadalje mogao tako rado dolaziti u našu župnu zajednicu.

Župnik je ujedno zahvalio svima koji su dali doprinos da na svečan i dostojanstven način protekne vazmeno trodnevlje, kao i svi uskrsni dani, a na poseban način zahvalio je vatrogascima DVD Pavlovec i DVD Zabok i Kuburaškom društvu „Grof Kulmer” koji su čuvali stražu kod Božjeg groba.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content