Novosti

USKRŠNJA DONACIJA RAČUNALA HRVATSKIM BRANITELJIMA I UDRUGAMA

U organizaciji udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Krapinsko-zagorske županije – Ogranak Zabok izvršena je dana 03.04.2015. godinepodjela 6 računala hrvatskim braniteljima i udrugama.

Računala je uručio gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, a primili su i hrvatski branitelji:

-Jagić Božidar iz Budinščine

-Capar Pero iz Velikog Trgovišća

-Boris Krznar iz Grdenci /primila majka Dragica/

-Marijan Putanec iz Kotarica

Te udruge:

-UDiVDR Bedekovčina

-Kuburaška udruga“Taborska kubura“ iz Huma na Sutli

U prigodnom govoru gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek pohvalio je projekt koji provodi UDVDR, a u čemu izniman napor ulažu hrvatski branitelji iz Ogranka Zaboka kojim se hrvatskim braniteljima kojima je to potrebno osigurava informatička oprema, ali i pomaže da aktivno učestvuju u svim društvenim tokovima. Naglasio je da je danasživot bez računala gotovo nezamisliv pa je tim više aktivnost koji branitelji provode među sobom hvale vrijedan i osim podrške obećao je i konkretnu pomoć.

Predsjednik Ogranka UDVDR Zabok mr.crim.Josip Horvatin upoznao je nazočne sa aktivnostima koje provodi ova braniteljska udruga u čemu značajno mjesto ima i projekt „Informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji“. U dosadašnjoj aktivnosti udruga je podijelila hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji 65 doniranih računala, podijelila je 12 novih laptopa djeci studentima hrvatskih branitelja a posjeduje i 10 vlastitih laptopa sa kojima tijekom cijele godine provodi tečaj informatičkog opismenjavanja među članstvom udruge ali i drugim braniteljskim udrugama.

Nakon podjele računala u prostorijama udruge nastavljeno je druženje uz skromni domjenak.

Skip to content