Novosti

USPJEH UČENIKA ŠKOLE ZA UMJETNOST, DIZAJN, GRAFIKU I ODJEĆU Zabok na 23. izdanju Filmske revije mladeži

Kratkometražni filmovi u produkciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok selektirani su u službeni program 23. izdanja Filmske revije mladeži u Kartlovcu.

Od 2008. godine u sklopu Revije organizira se i Four River Film Festival, međunarodna inačica, odnosno festival namijenjen srednjoškolskom filmu – jedinstven ne samo na području Hrvatske, već i cijele regije. Jer jedini je kriterij za prijavu filma isključivo srednjoškolski status autora! Time je Karlovac postao sinonim za filmsko stvaranje srednjoškolaca, odnosno prava srednjoškolska filma meka.

Riječ je o zanimljivim filmovima koji su se svojim konceptima istaknuli među tisuću prijavljenih filmova. Odabran je kratkometražni animirani film Motus Antonije Grofelnik , koji je nastao pod mentorstvom nastavnice stručnih predmeta Marine Kanceljak Buhin. Također, plasiran je još jedan kratkometražni animirani film pod nazivom Grička vještica učenica, Marije Somek, Marte Dlesk i Petre Sokolić pod mentorstvom nastavnice stručnih predmeta Tamare Bilankov. Odabran je i kratkometražni dokumentarni film Ritual ispijanja kave prošlogodišnje maturantice Lucije Strugar, također pod mentorstvom nastavnice Tamare Bilankov.

Čestitamo učenicama na velikom uspjehu koji pokazuje kako se marljivost nagrađuje.

Skip to content