Novosti

USPJESI GIMNAZIJALACA NA DRŽAVNIM TAKMIČENJIMA

U Osnovnoj školi Majstora Radovana u Trogiru, od 9. do 11. travnja održano je 15. Državno natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih i srednjih škola.

Našu školu predstavljao je Karlo Mak, učenik 4.pm razreda i to u dvije kategorije: pisana provjera znanja u konkurenciji četvrtih razreda i osvojiodrugo mjestoi u kategoriji samostalnih istraživačkih radova gdje je biočetvrti.Pohvaljen je zanajbolju prezentaciju i opći dojam.

Karlo je bio jedini sudionik natjecanja koji se natjecao u dvije kategorije.

Unatrag četiri godine na državnim natjecanjima iz povijesti prati ga mentorica Božica Petrač.

Čestitke!

Od 6. do 9. travnja 2014. u Šibeniku je održano jubilarno 50. Državno natjecanje iz biologije za učenike osnovnih i srednjih škola.

Naši su učenici nastupili u kategoriji znanja pod mentorstvomprof. Ane Culej. U konkurenciji 1. razreda srednjih škola,Valentina Meglić(1. pm) osvojila jeprvo mjesto, a u konkurenciji 3. razreda,Dražen Lež(3. pm, inače državni prvak u kategoriji znanja u protekle dvije godine) osvojio jesedmo mjesto. Natjecanje je održano u OŠ “Vidici”, a svi učenici i mentori su tijekom svojeg boravka posjetili Tribunj, Vodice i razgledali Šibenik.

U skladu s odličnim rezultatom, Valentina će u listopadu ove godine biti pozvana na testiranje za Prirodoslovnu olimpijadu Europske unije za učenike do 16 godina.

Na to će testiranje biti pozvani svi učenici koji su na državnom natjecanju iz biologije, kemije i fizike ostvarili jedno od prvih 5 mjesta te će najbolji od njih predstavljati Hrvatsku sljedeće godine na olimpijadi u Austriji.

Čestitke na ostvarenom uspjehu!

Na državnom natjecanju iz matematike koje se održavalo u Šibeniku 2.-4. travnja 2014., naša učenica Valentina Meglić (1.pm) osvojila je izvrsno 14 mjesto. Mentor je bila Nada Mihovilić, a učenicu je na natjecanje pratila Nataša Mihaljević Bobičanec.

Valentina je odlazak na državno natjecanje osigurala sa 100-postotnim rezultatom testa na županijskoj razini.

Čestitamo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content