Novosti

Uz nastup Zadruge, u Rijeci je održano HGF regionalno finale

Zabočki HGF demo festival ove godine slavi svoj dvadeseti rođendan. Ovaj etablirani hrvatski glazbeni festival s pravom nosi naziv „Nacionalna platforma demo rock scene Hrvatske“. Aktivno su u njegovu izedbu uključeni relevantni čimbenici glazbenog života Hrvatske kao što su Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) i Hrvatska glazbena unija (HGU).U slavljeničkoj 2016 godini hrvatska regionalna finala planirana su u pet njenih regija, a prvo zaregiju Kvarner, Istra i Gorski kotarodržano je u subotu09. travnja 2016. godine u Rijeci. Priliku nastupa u riječkom klubu Palach dobila su četiri mlada glazbena sastava; Sillycons i Accidental One iz Rijeke te Absortick i Tight Grips iz Karlovca.

Riječani stižu u Zabok

Podršku su im pružili pobjednici prošlogodišnje 49. zaječarske gitarijade, riječki Syleth i zabočka Zadruga kao glavni gost subotnjeg HGF događanja. Svi su glazbeni sastavi ispunili očekivanja žirija no najzapaženiji nastup i najbolji dojam ostavili su po njima mlada karlovačka trojka Tight Grips, a što je i nakon nastupa Zadruge objavio, kao predstavnik žirija, njen pjevač Krešimir Končevski. Naravno, cijelo je subotnje događanje bilo i u funkciji prezentacije Grada Zaboka i Hrvatskog Zagorja kao poželjne turističke destinacije, a sudeći po reakcijama publike u Zaboku na regionalnom finalu za „Regiju sjever“ u subotu 14. svibnja i na samoj svečanoj dodjeli HGF nagrada,uz proslavu 25-tog rođendana Zadruge, u subotu 28. svibnja 2016. organizatori bi mogli očekivati i posjet mnogobrojnih riječana. U Rijeku je tridesetočlana HGF organizacijska ekipa prošlu subotu putovala veselim HGF autobusom Presečki grupe.


HGF stiže u Split

Put u Rijeku i natrag bio je ispunjen pozitivnom energijom i veseljem što je još jednom dokazalo da je kvalitetan projekt moguće organizirati samo ako je ekipa koja sudjeluje u njemu kompaktna i dijeli iste sustave vrijednosti. Subotnji HGF događaj sastojao se je od mnogih aktivnosti, a jedna od njih je bila popodnevna radionica „Intro“ Hrvatskog društva skladatelja koja se odnosila na zaštitu muzičkih autorskih prava. Radionici su osim HGF ekipe prisustvovali i svi sudionoci glazbenog natjecanja. Sljedeća HGF postaja je Split. Naime, HGF regionalno finale za Regiju JUG održati će se u Splitu u subotu 22. travnja u klubu Judino Drvo. HGF veseli autobus toga dana ispred zabočkog ZCUK Regeneratora kreće već u 10 sati, a putnici će osim HGF ekipe biti i članovi zagrebačkog sastava Hard Time. Osim njih kao headineri nastupiti će i pobjednik HGF-a 1999., splitsko Đubrivo. Nakon Splita sljedi HGF regionalno finale za područje Slavonije, ono će se održati u Slavonskom brodu u petak 06. svibnja u Centru mladih.


Odlični gosti

Osim bandova natjecatelja nastupiti će i glazbeni sastavi Gretta i Hard Time. Regionalno finale za područje Zagreba i okolice predviđeno je uz Stampedo, pobjednika prvog HGF festivala 1996,i prošlogodišnjeg pobjednika sastav Mr. Albino u zagrebačkoj Močvari u srijedu 11. svibnja dok je regionalno finale za regiju Sjever planirano u Zaboku, u ZCUK Regeneratoru s gostima, glazbenim sastavima La Gef i Sale (ex Psihomodo pop) & friends. Ulaz je na sva događanja, osim za ono u Splitu, besplatan. O ostalim HGF događanjima više pročitajte na www.hgf-zabok.net i pratite HGF na FB-u i twitteru.

Izvor: Zagorski list

Skip to content