Novosti

Valentinovska poetsko – koncertna večer ‘Svim divnim ženama’ trio ‘DUO’ uz posebnog gosta Martina Kosovca

Grad Zabok u petak 16. veljače organizira valentinovski koncert Tria ‘DUO’ (Zoran Mišolongin, Mladen Kosovec, Nikola Kristić). Kao gost večeri pridružit će im se pobjednik Voice-a, mladi i talentirani Martin Kosovec!
Besplatne ulaznice moći će se podići od utorka ujutro u Gradskoj knjižnici K.Š. Gjalski Zabok.
Partner događanja je Pučko otvoreno učilište Zabok.O umjetnicima:

Zoran Mišolongin

Porijeklom iz Zadra, tekstopisac, kantautor, skladatelj, gitarist, vokalni izvođač, producent…, sa stalnom zagrebačkom adresom.

Prve pjesme počeo je pisati krajem 80-tih, a prvo autorsko priznanje dobio je 1994. godine za pjesmu Jubav moja u izvedbi Olivera Dragojevića. Pisao je stihove i skladao za etablirana imena hrvatske glazbene scene. Od 1991. do 2000. stalni je član grupe „Latino”, ali i autor i koautor uspješnica Kad bi tvoji jastuci, Kišni dan itd… Od 199., kao autor afirmira grupu Berekini, a 2000. godine i grupu Garcia. Autor je više od stotinu iznimno slušanih pjesama koje izvode najeminentniji hrvatski izvođači. S Mladenom Kosovcem dio je pratećeg glazbenog orkestra u nastupima Danijele Martinović, Ksenije Erker,  ali i drugih izvođača…

Nastup u Zaboku, kao članu novoformirane grupe TRIO „DUO” , zajedno s Mladenom Kosovcem i Nikolom Kristićem, prvi je ovakve vrste u kojoj ovaj trojac organizira i promovira poetsko-glazbene koncertne večeri.

Mladen Kosovec

Rođen u Konjščini, također sa stalnom zagrebačkom adresom. Poznati je glazbenik koji godinama djeluje u nekoliko bendova različitih glazbenih izričaja. Kosovec je multiinstrumentalist, skladatelj i aranžer,  koji svira gitaru, harmoniku, klarinet, ali i odličan vokalni interpret poznatih pjesama.

Profesionalni glazbenik, član orkestra Ansambla LADO. U posljednje vrijeme, javnost ga je upoznala kao oca nove glazbene zvijezde, pobjednika THE Voicea Hrvatska Martina Kosoveca…

Također je član novoformiranog TRIO „DUA”, i svojim vokalom i posebnim aranžmanima na harmonici, zajedno sa gitaristom Mišolonginom i interpretom poezije Kristićem, u nastupima stvara posebnost glazbenih ugođaja.

Nikola Kristić

Rođeni Slavonac sa  stalnom adresom prebivanja u Stubičkim Toplicama. Dugogodišnji novinar i urednik sportskog, informativnog i glazbenog programa HRT-a. Od 2013. godine, kao autor stihova, prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni,  pogotovo na festivalima u Krapini, Pitomači, Zagrebu, Požegi, Županji. Godine 2017. objavio je zbirku pjesama „Daleke blizine”, a već desetak godina s poznatim glazbenicima Matejom Meštrovićem, Željkom Barbom i Slobodanom Milićem, organizirao je i nastupao na poetsko-glazbenim večerima u više od 20 hrvatskih gradova i općina. Utemeljitelj je i organizator Festivala poezije – Nagrada Vesna Parun u Stubičkim Toplicama. Kao član grupe TRIO „DUO” zajedno sa Mišlonginom i Kosovecom, svojom baritonskom obojenošću interpretira svjetski poznate poete, ali i neke od vlastitih autorskih pjesama.

(foto:HRT, VOICE)

Martin Kosovec

Nova glazbena zvijezda na hrvatskoj glazbenoj sceni. The Voice Hrvatska – uvjerljivi pobjednik velikog HRT showa. 18-godišnjak zrelih razmišljanja i nevjerojatnih vokalnih interpretacija legendarnih pjesama, još legendarnijih svjetskih ali i hrvatskih izvođača.

U Zaboku je poseban gost grupe TRIO „DUO” s prvim nastupom u karijeri ovakve vrste…i to u Zaboku!

Skip to content