Novosti

Vatrogasna djeca dviju država opet zajedno

Odličnim organizatorima i ove su se godine pokazali članovi DVD-a Gubaševo iz Martinišća kod Zaboka. Oni su usprkos kriznim i teškim vremenima, po 5. puta organizirali susrete vatrogasne djece iz domaćeg društva i najmlađih pripadnika, malih vatrogasaca Gasilske zveze Občine Puconci. Susreli su se u petak 1. srpnja ujutro na igralištu NK Đalski. Nakon organizacije smještaja za slovenske goste, ubrzo je započelo zajedničko druženje na igralištu uz razne sportske i vatrogasne igre, ručak i razmjenu iskustava njihovih mentora. Poseban dan za male vatrogasce dviju država bila je subota, kada su nakon doručka zajedno obišli Kumrovec. To je inače svake godine tradicija ovih međunarodnih vatrogasnih susreta, od igara, druženja i izleta, kako kod nas, tako i u Sloveniji.

– I ove je godine bio to jedan vrlo dobro organizirani kamp djece. Susreti vatrogasne djece DVD-a Gubaševo i GZ Puconci imaju svoju trajnu vrijednost u odgoju djece i njihovom pripremanju za rad u dobrovoljnom vatrogastvu obiju država jer je to neprekinuta tradicija s obje strane Sutle – rekao nam je Rudolf Zajec, predsjednik VZG Zabok.

S njime se složio i Ludvig Kuzma, zapovjednik Gasilske zveze Puconci, ujedno i šef ekipe mentora malih slovenskih vatrogasaca. I nedjeljno jutro proteklo je u raznim sportskim i vatrogasnim igrama djece, od štafete i graničara, do malog nogometa mentora obiju vatrogasnih društava, a sve pod sudačkom palicom tajnika VZG Zabok, Jerka Krajačića. Djeca su za svoj trud tijekom tri dana druženja, nagrađena obilnim ukusnim obrocima, sokovima i na kraju druženja, licitarskim srcima za sjećanje na ovaj 5. vatrogasni susret. Organizatoru DVD-u Gubaševo pomogli su u svemu Vatrogasna zajednica Grada Zaboka i Grad Zabok. (Dean Stulić)
Izvor: Zagorski list

Skip to content