Novosti

VATROGASNA VJEŽBA DVD-a ZABOK

Operativno članstvo DVD-a Zabok, 14. Studenog održalo je javnu taktičku vježbu na stambeno – poslovnoj zgradi, tzv. vojnom neboderu koji ima 7 katova, a nalazi se u centru grada Zaboka.
Taktička pretpostavka bila je da je izbio požar na petom katu zgrade u jednom stanu te je bilo potrebito čim prije požar lokalizirati i ugasiti. Istovremeno je bilo potrebno vršiti evakuaciju stanara sa 6. i 7. kata.
Budući da se ZJVP Zabok nalazila na drugoj intervenciji, DVD Zabok je samostalno izašao na intervenciju, obavio lokalizaciju i gašenje požara te istovremeno spašavanje – evakuaciju stanara kao i pasivnu lokalizaciju i zaštitu zgrade.
Na intervenciju se izlazi navalnim vozilom MAN, autoljestvom Mercedes DL-30, autocisternom Mercedes 7000 litara vode i kombi vozilom Peugeot te 20 vatrogasaca.
– Usprkos tome što je padala kiša vježba je odrađena vrlo kvalitetno i na visokom profesionalnom nivou – zaključili su to predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Ivica Glas i zapovjednika VZG grada Zaboka.
Vježbu su pomno promatrali i predsjednik gradskog vijeća grada Zaboka Žarko Ivančić, predstavnici susjednih DVD-a, Gubaševo, Pavlovec, Špičkovina te mnogobrojni građani grada Zaboka. Nakon analize vježbe nastavljeno je zajedničko druženje u dvorani DVD-a Zabok. (mp)
Izvor: Zagorski list

Skip to content