Novosti

[VAŽAN PROJEKT] Riješen je problem starih i dotrajalih instalacija, a to će donijeti i znatne uštede za zabočki vrtić

Završila je rekonstrukcija cjevovoda grijanja i sanitarnih prostorija u prizemlju i prvom katu Dječjeg vrtića Zipkica za što je dio sredstava dobiven i od Ministarstva demografije, obitelji i socijalne politike

Proteklih dana završili su radovi na rekonstrukciji cjvovoda i sanitarnih prostorija Dječjeg vrtića Zipkica u Zaboku. Riječ je o radovima vrijednim 1,287.450 kuna od čega je Ministarstvo demografije, obitelji i socijalne politike sufinanciralo 364.922 kuna.

Prespajanje plinskih instalacija

Ravnateljica vrtića Dijana Lovinčić – Crnković rekla nam je kako je obnovljeno petnaestak sanitarnih čvorova, a jedino što još treba napraviti je prespajanje plinskih instalacija. Taj dio će se, kaže, odraditi početkom lipnja budući da u vrtiću još uvijek traje sezona grijanja, a da bi se instalacije prespojile na novi sustav, potrebno je grijanje u potpunosti ugasiti što zasad još nije moguće. Ovi radovi, potvrđuje ravnateljica, od velike su važnosti za sam vrtić.

– Znači nam jako puno da su obnovljeni i sanitarni čvorovi, ali i cjevovod. Ova je zgrada stara tridesetak godina i naravno da se susrećemo s nekim problemima. Evo, prošle godine nam se dogodilo da nam se pokvarila pumpa na sustavu za grijanja u zimskom periodu upravo zbog dotrajalosti. Sada se takve stvari više neće događati – rekla je Lovinčić – Crnković.

Rješenje dugogodišnjeg problema

Da Grad Zabok brine i ulaže u svoje najmlađe, istaknuo je i gradonačelnik Ivan Hanžek. Ovo su radovi u vrtiću još jedan dokaz tome.

– Završetkom radova riješit će se dugogodišnji problemi sa starim i dotrajalim instalacijama te unaprijediti uvjeti boravka u vrtiću na radost i korisnika i djelatnika vrtića. Osim stvaranja sigurnog i ugodnog okruženja za boravak djece i djelatnika u vrtiću izvršene aktivnosti i primjena mjera učinkovitog korištenja resursa u kratkom roku donose značajne uštede u troškovima održavanja objekta i potrošnje vode kao resursa – naglasio je Hanžek. Kaže, svako ulaganje u najmlađe i za najmlađe zapravo doprinosi demografskom razvitku što je strateški izazov za Grad.

– Nužno je poticati demografski razvoj izravnim i neizravnim mjerama populacijske politike. U fokusu interesa je osiguranje i konstantno poboljšanje usluga koje zadovoljavaju potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi te na taj način stvaranje preduvjeta za njihov ostanak u našem gradu – smatra zabočki gradonačelnik. Dodao je kako unaprjeđenje postojećih kapaciteta dječjeg vrtića stvara poticajno okruženje, ali i kvalitetno zadovoljenje higijenskih uvjeta. Valja reći da je rekonstrukciji cjevovoda grijanja i sanitarija prethodila i energetska obnova vrtića. Tada je napravljena sanacija kosih krovova i ravnog dijela krova te je obnovljena fasada.

Skip to content