Novosti

[VELIKO PRIZNANJE] OB Zabok postala Zavod za integrativnu ginekologiju, opstetriciju i minimalno invazivnu ginekološku kirurgiju

Riječ je o suradnji zagorske bolnice i Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana i službeno je postala Zavod za integrativnu ginekologiju, opstetriciju i minimalno invazivnu ginekološku kirurgiju Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Delegaciju osječkog fakulteta predvodio je dekan, prof. dr. sc. Aleksandar Včev, a prisutnima je rekao da je Zabok grad koji ima odličnu Opću bolnicu koja je primjer moderne gradnje u funkcionalnom smislu. – Ovo je mjesto koje ima veliki potencijal. Jako nam je drago da je ovo naša nastavna baza i primjer izuzetno dobre suradnje s regionalnom i lokalnom samoupravom. Nadamo se da je ovo jedan od prvih koraka ka razvoju studijskih programa u ovoj županiji s težištem na Općoj bolnici Zabok – rekao je dekan dodajući kako je u planu razvoj specijalističkih i diplomskih studija.

Voditelj Odjela ginekologije i porodništva Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Rajko Fureš rekao je kako je dobivanje titule fakultetskog Zavoda veliki podstrek svim djelatnicima u OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana, ali u čitavoj županiji za daljnji stručni rad. – S boljom edukacijom moći ćemo pružiti maksimalno kvalitetnu uslugu. Uz status Zavoda planiraju se konstantne edukacije i usavršavanje djelatnika kako bi se moglo odgovoriti na najsuvremenije trendove medicinske znanosti – istaknuo je Fureš. Spomenuo je i sve ono što OB Zabok čini za majke i djecu. Tako je, dodaje Fureš, zagorsko rodilište bilo prvo od četiri rodilišta koja su dobili status prijatelja majki, a mnogo se radi i na humanizaciji poroda.

Da je ovo vrlo važna stvar za bolnicu potvrdio je i njen ravnatelj Tihomir Vančina. Ističe, malo koja bolnica se može pohvaliti takvom titulom. – Mislim da je edukacija osnova da budemo bolji i da pacijenti imaju zdravstvenu zaštitu. Naši liječnici se žele educirati, a sada će im to biti omogućeno u većoj mjeri – istaknuo je Vančina. I zamjenica župana Jasna Petek pohvalila je rad Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana uz riječi da je Županiji vrlo važno da stanovnici imaju što bolju medicinski skrb. – Jednako tako, da bi zdravstvene usluge bile kvalitetne moramo brinuti da se povezuju naše nastavne ustanove i zdravstvene institucije. Upravo zato pohvaljujem ovu suradnju jer ona daje priznanje našoj bolnici za sav predani rad – naglasila je Petek. Rekla je kako i Županija kroz donacije pridonosi kvaliteti rada bolnice, a da je želja da se uz preddiplomski studij uvede i onaj diplomski.

Okupljene je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek uz riječi zahvale bolnici što pronosi dobar glas o gradu i županiji. Valja reći da će se u sklopu obilježavanja utemeljenja Zavoda, u 16 sati u Sportskoj dvorani Srednje škole Pregrada biti odigrana prijateljska malonogometna utakmica između ekipa zabočke bolnice i osječkog fakulteta.

Izvor:Zagorje.com.

Skip to content