Novosti

VELIKO PRIZNANJE VRTLARIJI ČUČEK NA 50. FLORAARTU U ZAGREBU

Život ponekad piše priče. Životna priča Vrtlarije Čuček počela je s jogurt-čašicama na prozorskoj dasci obiteljske kuće u izgradnji. Priča je to ispisana rukama u zemlji, tragovima zemlje na rukama i plodovima – prekrasnim cvijećem koje danas krasi balkone, okućnice i parkove širom Zagorja. Danas, već treća generacija obitelji Čuček nastavlja priču započetu krajem 80.tih, dopunjavajući stečeno iskustvo novim znanjima, nagradama i priznanjima:

2009. – 1. nagrada na sajmu cvijeća Zagrebačke županije u Zaprešiću

2013. –3.nagrada za kvalitetu sadnog materijala iz vlastite proizvodnje, Floraart, Zagreb

2014. – 3. nagrada između 149 izlagača iz RH i 11 iz susjednih zemalja, za uređenje prostora pod nazivom „Zagorski kutak“ na Floraartu, Zagreb

2015. – plaketa Grada Zaboka za doprinos gospodarstvu

2015. – posebna nagrada za ideju uređenja „Kutak za odmor“ , prigodno uređenje uz 5o.tu obljetnicu Sajma cvijeća u Zagrebu -Floraart i 10. godišnjicu kontinuiranog sudjelovanja Vrtlarije Čuček na ovoj manifestaciji

Uz rad svih članova obitelji, rad čije je radno vrijeme određivao sunčev put, uz upornost i povjerenje dato zemlji, s vremenom je uzgojni prostor od 30 m2 prerastaona 3000 m2 natkrivenog prostora u kojem se kroz cijelu godinu uzgajaju najraznovrsnije sadnice sezonskog cvijeća i trajnica.

·Balkonsko cvijeće (pelargonije, zonalke i viseće, surfinije, u širokoj paleti boja …..

·Cvijeće za vrtne i parkovne gredice

·Cvijeće za uređenje grobova (maćuhice, begonije, kadife,vodenike….

·Jaglaci i ciklame

Osim toga, u uzgoju Vrtlarije Čuček već su i božićne zvijezde, koje će uz pšenicu dati ugođaj Božiću. Stasaju i sadnice raznovrsnih krizantema koje će bilo kao lončanice, bilo kao cvjetni aranžmani krasiti grobove uz Dan mrtvih.

Izrada cvjetnih aranžmana specijalnost je Verice Čuček koja je svoju nadarenost dopunila školovanjem u Međunarodnoj školi za cvjećare-aranžere u Nizozemskoj.

Na specijaliziranim sajmovima širom Europe djelatnici Vrtlarije Čuček prate novitete i trendove u svijetu cvjećarstva, no, prije svega, poštujući tradiciju i običaje zagorskog kraja, čovjekovu želju da živi u skladno uređenom okolišu u Vrtlariji Čuček rade s entuzijazmom i vjerom u zemlju i uspjeh – jednako kao na početku njihove priče.

Izvor: Zagorski list

Skip to content