Novosti

VELIKO SRCE MALOM SRCU: Prikupljanjem donacija za djecu sa srčanim manama

Štand je u Općoj bolnici Zabok postavila Udruga Veliko srce malom srcu, humanitarno udruženje liječnika, medicinskog osoblja i roditelja djece rođenih s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima

Udruga Veliko srce malom srcu, humanitarno udruženje liječnika, medicinskog osoblja i roditelja djece rođenih s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima 13. 2. 2019. u Općoj bolnici Zabok ima postavljen štand na kojem prodaje promotivni materijal. -Prikupljamo donacije za opremanje dječje pedijatrijske kardiologije i opremanje novog stana za roditelje koji bi se trebali useliti ovog petka u Zagrebu u blizini bolnice Rebro – objasnila nam je Vlatka Vrček Krajačić, članica Udruge koja je majka 4 i pol godišnjeg Matea koji je rođen s kompleksnom teškom srčanom manom i koji iza sebe ima tri operacije.

Kako nam je objasnila, Udruga je od Grada Zagreba dobila na korištenje veći stan od onog kojeg su dosad imali te su potrebna financijska sredstva za njegovo opremanje. – Puno roditelja koristi taj stan dok su djeca smještena u Referentnom centru na Rebru – rekla je Vlatka dodavši kako je zadovoljna odazivom ljudi na humanitarne akcije u Krapinsko-zagorske županije. – Plan je da ćemo održavati štandove tijekom cijele godine u čitavoj županiji od Zaboka, Krapine itd. te se nadamo dobroj suradnji s gradovima i općinama – rekla je Vlatka za kraj pozivajući sve ljude koji mogu da pomognu ovom humanitarnom cilju.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content