Novosti

Velimir Zajec dolazi u Zabok na početak jesenske turneje promocije svoje biografije

“Drago mi je da krećemo baš iz srca Zagorja jer u meni teče i krv Zagorca obzirom da mi je pokojni stari iz Pregrade”, kazao je Zajec u najavi

Legendarni Velimir Zajec u subotu stiže u Zabok. Ipak, neće se primiti nogometne lopte i pokazati neku od brojnih bravura kojima je sedamdesetih i osamdesetih godina oduševljavao kao kapetan Dinama, već će u Gradskoj galeriji Zabok u subotu u 17h promovirati svoju hit biografiju Zeko. Knjiga je dosad prodana u više od dvije tisuće primjeraka i pobrala je brojne komplimente sportske, ali i šire javnosti.

“Ovo je početak nove, jesenske turneje u kojoj ćemo obići nekoliko gradova u okolici Zagreba koji su poznati kao Dinamove utvrde. Drago mi je da krećemo baš iz srca Zagorja jer u meni teče i krv Zagorca obzirom da mi je pokojni stari iz Pregrade. Prije nekoliko mjeseci smo imali promocije po Slavoniji i bilo je sjajno, uživao sam razgovarajući s Dinamovcima, podsjetili su me na brojne epizode iz igračke i trenerske karijere koja sam već pozaboravio. Ono kaj mi je bilo još bolje su pitanja klinaca iz publike na promocijama i zato pozivam sve da dovedu svoju djecu, nove generacije Dinamovaca”, najavio je Zajec svoj dolazak u Zabok.

Uz Zeku na promociji će o knjizi govoriti i njen autor, nekadašnji novinar i TV voditelj Sanjin Španović, a pridružit će se i Željko Hohnjec, Zekin suigrač iz šampionske generacije 1982. koja je na kraju nakon 24 godina podigla trofej prvaka i upisala se u anale kluba.

Nakon promocije Velimir Zajec će svima prisutnima potpisivati primjerke knjige koja će se moći kupiti po promotivnoj cijeni od 40 eura, te se slikati s obožavateljima. Ulaz je potpuno slobodan za sve.

Nakon promocije Zajec će prisustvovati i košarkaškoj utakmici KK Zaboka i KK Dinama u 19h. Manje je poznato da je i u tom sportu u osnovnoj školi imao zapažene rezultati i skoro počeo trenirati košarku.

Knjiga o Zajecu izašla je na 40. obljetnicu Dinamovog osvajanja naslova prvaka, a ove godine u sklopu promocija osim tog uspjeha, prigodno će se prisjetiti još jednog trofeja Dinama.

– Ova godina je inače i 40 godina od našeg osvajanja naslova pobjednika Kupa 1983. godine. To je bio posljednji naslov Dinama u nekadašnjoj državi i nama svima vrlo dragi trofej obzirom da smo s njime potvrdili snagu naše legendarne generacije. Do trofeja nas je i tada, kao i 1982. vodio naš legendarni Ćiro kojeg ćemo se rado prisjetiti na svim ovim promocijama u Dinamovim gradovima kao oca naših uspjeha – dodao je Zajec.

Na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

Također, u knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti.

Skip to content