Novosti

[VESELJE I SPORT] Dječji vrtić Naša radost pobjednik Olimpijade dječjih vrtića, sudjelovalo 500 mališana

Okupilo se petnaest vrtića iz naše županije.

U sportskom parku Zaseka u Zaboku 7. 5. održana je 18. po redu Olimpijada dječjih vrtića na kojoj se okupilo gotovo petstotinjak djece iz 15 zagorskih vrtića. Sudjelovali su Dječji vrtići Naša radost iz Pregrade, Gustav Krklec iz Krapine, Zipkica 1 i 2 iz Zaboka, Bubamara iz Donje Stubice, Bedekovčina, Balončica iz Huma na Sutli, Rožica iz Velikog Trgovišća, Cvrkutić iz Oroslavja, Maslačak iz Krapinskih Toplica, Zagorske pčelice iz Sv. Križa Začretja, Zvirek iz Stubičkih Toplica, Zlatni dani iz Zlatar Bistrice, Škrinjica iz Radoboja i Mravci iz Centra za odgoj i obrazovanje.

Djeca su se natjecala u bacanju loptice, u skoku u dalj, nogometu i štafeti. Po ukupnom zbroju bodova, prvo mjesto osvojio je vrtić Naša radost iz Pregrade, drugo mjesto pripalo je vrtiću Gustav Krklec iz Krapine dok je treće mjesto otišlo u ruke zabočkog vrtića Zipkica. Nagradu za fair play dobio je vrtić Zlatni dani iz Zlatar Bistrice.

Predsjednik sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije Tihomir Vančina rekao je kako ga brojka od 492 djece koja su sudjelovala na Olimpijadi izrazito veseli. – Svake je godine sve više sudionika i sve više vrtića. Djeca se druže, zabavljaju i bave sportom, a to je ono najvažnije – istaknuo je Vančina uz riječi kako je ponosan što je ovo već osamnasti puta da se vrtići okupljaju, ali i što je vrijeme poslužilo.

Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka pohvalio je entuzijazam svih organizatora uz riječi kako je lijepo što se iz godine u godinu može uživati u veselju i druženju djece. Događanje je na samom početku pozdravila i zamjenica župana Jasna Petek rekavši kako je velika sreća vidjeti ovoliko djece i odgajatelja na jednom mjestu. – Djeca od malena uče o zdravim stilovima života, a tu je zdušno navijanje obitelji. Uistinu jedna lijepa slika. Sport nas uče jako puno, i kako prihvatiti poraz i kako se veseliti pobjedi – zaključila je zamjenica župana. Nešto kasnije na Zaseku je došao i župan Željko Kolar koji je podijelio medalje u pojedinim kategorijama te čestitao malim sportašima na trudu.

Izvor. Zagorje.com

Skip to content