Novosti

[VIDEO] BAKA ANA PROSLAVILA 100. ROĐENDAN: ‘Najdraže mi je za ručak pojesti jajce, bažulj i salatu’

Ana Šilipetar iz Grabrovca proslavila je 100. rođendan, a u goste su joj došli i brojni čestitari

Baka Ana Šilipetar iz Grabrovca proslavila je prošlog petka 100. rođendan. Njezina obitelj joj je u Grabrovcu u Zaboku priredila malo slavlje, a posjetili su ju i gradonačelnik Ivan Hanžek, njegova zamjenica Valentina Đurek, bivša patronažna sestra Renata Brezak te Valent Balija koordinator palijativne skrbi Krapinsko-zagorske županije, a uručili su joj prigodne poklone.

Moja mama Ana rođena je u Družilovcu. Njezina obitelj se jako mučila. Radili su na zemlji i bavili se poljoprivredom. Obrađivali su njive, radili u trsju, hranili krave i svinje – rekla nam je njezina kćer Ivanka Hundrić uz koju je Ana imala još jednu kćer koja je preminula. Posebno je baka Ana ponosna i na svoja dva unuka Željka i Ivicu. – Baka uvijek veli, da ako hoćeš dugo živjeti, puno radi, a slabo jedi – rekla je njena kći Ivanka kada smo pitali za tajnu dugovječnosti. Ana je u Grabrovec kod kćeri došla u srpnju nakon što je imala zdravstvenih problema, a razmišljalo se i o tome da je smjeste u dom, no njena obitelj to nije dopustila.

O baki Ani njeni ukućani imaju samo riječi hvale. – Inače je vesele naravi, voli pjesme, recitacije i zagonetke. Sad voli popiti čaj, Kraš ekspres i vodu i ništa drugo ne može piti. Prije je voljela jesti, ali umjereno. Voljela je jako kuhati dok je mogla – istaknula je Ivanka dodajući da je Ana 12 godina vodila brigu o jednom od unuka dok su njegovi roditelji radili u Švicarskoj. Nije joj tada bilo lako jer se u isto vrijeme gradila obiteljska kuća, a i radilo se na poljoprivredi. Baka se jako razveselila poklonima, a rekla je kako najviše voli jesti kruh i mlijeko ujutro. Skromno je rekla čemu se veseli. – Treba jesti ono kaj je domaće, a meni je najdraže za ručak pojesti jajce, bažulj i salatu. Nisam zahtjevna – rekla je baka.

Skip to content