Novosti

[VIDEO] Dodijeljene svjedodžbe ženama koje su se u sklopu MIPOS – a školovale za gerontodomaćice

U sklopu MIPOS – a zaposlena je 55 žena

Danas su u zabočkoj Gradskoj galeriji dodijeljene svjedodžbe 21 ženi koje su, u sklopu projekta MIPOS, završile školovanje za gerontodomaćice. Nositelj projekta MIPOS je Grad Zabok, a voditeljica projekta zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek koja je istaknula kako je provođenje MIPOS-a započelo 19.siječnja 2018., a s 1.srpnjem zaposleno je 55 žena koje brinu o 313 korisnika. – Ovaj projekt je jako važan, a pokriva 2/3 županije. Danas smo podijelili svjedodžbe za gerontodomaćice, a još se 30 žena školuje za njegovateljice. Diplome će im ostati i nakon završetka projekta što znači da će lakše moći pronaći posao i bit će konkurentnije na tržištu rada – rekla je Đurek.

Projekt je pohvalila i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek uz riječi kako se na području županije provode tri projekta iz ciklusa ‘Zaželi’, a da je MIPOS prvi koji je prijavljen i za kojeg su dobivena sredstva. –Čestitam nositelju projekta Gradu Zaboku i svim partnerima koji su pripomogli. Benefit ovakvih projekata su zaposlene žene, a s druge strane pomoć starijima i nemoćnima kojima je to potrebno- naglasila je Petek.

Višnjica Čukman iz Marije Bistrice jedna je od onih koja je dobila svjedodžbu, a rekla je kako joj zaposlenje u sklopu projekta mnogo znači. U tom se je poslu, kaže, našla jer oduvijek voli pomagati drugima. – Mi smo njima stvarno potrebni. Njima treba i razgovor jer su sami, a pomažemo im i po kući, donesemo iz dućana i drugo. Bila sam nezaposlena godinu i pol pa mi ovo zaista puno znači – ispričala je Čukman, a da je projekt važan i za partnerske gradove i općine potvrdio je i donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić. – Važno je ovo i za korisnike i za žene. Na našem je području zaposleno deset žena koje brinu za 49 korisnika – dodao je gradonačelnik.

Naša je ekipa prije nekoliko tjedana na terenu razgovarala s korisnicima i zaposlenim ženama, pa pogledajte što kažu o projektu:

Skip to content