Novosti

[VIDEO] Grad Zabok dodijelio sredstva Sportskoj zajednici, Vatrogasnoj zajednici i GDCK Zabok

Sportskoj zajednici grada Zaboka dodijeljeno je 1.355.000 kuna, Gradskom društvu Crvenog križa Zabok 100.000 kuna, dok je Vatrogasnoj zajednici grada Zabok dodijeljeno 400.000 kuna

Danas je u zabočkoj Gradskoj vijećnici upriličeno potpisivanje Ugovora za izravnu dodjelu financijskih sredstava za 2019. godinu. Sportskoj zajednici grada Zaboka dodijeljeno je 1.355.000 kuna, Gradskom društvu Crvenog križa Zabok 100.000 kuna, dok je Vatrogasnoj zajednici grada Zabok dodijeljeno 400.000 kuna.

– Zadovoljni smo s onim što se događa na području grada kao i s proračunom grada Zaboka. Sve naše udruge dobro rade, a to rezultira dobro odrađenim projektima i programima – istaknuo je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek podsjećajući kako na području grada djeluju 64 sportske i kulturne udruge. – Trebali bi imati i više sredstava no moramo biti realni da je pitanje standarda građana prozaičnije, a pod time mislim na komunalno uređenje na području Zaboka i uređenje društvenih domova koje posljednjih godina uređujemo i dižemo na visoki nivo – rekao je Hanžek koji je još, između ostalog dodao kako je Grad već godinama uspio održati riječ te i za vrijeme financijske krize 2008. , 2009. , 2012. godine nije umanjio sredstva za udruge.

U ime Vatrogasne zajednice grada Zaboka ugovor su potpisali zapovjednik Dražen Sinković, u ime GDCK-a Zabok njegova ravanteljica Željka Vukić, a u ime Sportske zajednice grada Zaboka predsjednik Ivan Jelenčić.

– Grad Zabok uvijek financijski prati vatrogastvo na području grada Zaboka i unapređuje rad Vatrogasne zajednice – istaknuo je Sinković dok je Vukić rekla da se nastavlja odlična suradnja Grada s GDCK Zabok.

– Grad Zabok nas podržava u svim akcijama koje provodimo poput projekta MIPOS, organiziranja dobrovoljnog darivanja krvi, vođenja podmlatka i mladeži Crvenog križa kao i u brojnih drugih aktivnosti. Ivan Jelenčić iz Sportske zajednice je istaknuo kako je Zabok jedan od ‘najsportskijih gradova’ u Hrvatskoj.

– Imamo preko 30 udruga i 1600 sportaša koji se natječu na brojnim natjecanjima. Današnjim potpisom ugovora osiguravamo iz gradskog proračuna određena sredstva – rekao je Jelenčić i dodao kako je Sportska zajednica prihvatila obavezu da upravlja sportskom dvoranom.

Dodjeljivanje sredstava zabočkim udrugama

Skip to content