Novosti

[VIDEO] ODLIČNA ATMOSFERA U REGENERATORU: VRULJA pobjednik 23. HGF-a

U finalu su bili i La Volpe iz Splita, Terminator iz Zagreba, Direkt direkt iz Zagreba i Lumine iz Siska

Pobjednik 23. HGF-a, najdugovječnijeg demo festivala Hrvatskoj koji se održava u Zaboku je varaždinski bend VRULJA. On je po odluci žirija odniio pobjedu u konkurenciji još četiri bendova, La Volpe iz Splita, Terminator iz Zagreba, Direkt direkt iz Zagreba i Lumine iz Siska.

Nagradu je već tradicionalno pobjedničkom bendu na jučerašnjem događanju u Regeneratoru uručio gradonačelnik Ivan Hanžek koji je čestitao dobitnicima uz riječi da mu je drago da je pobjedu odnio rock bend iz Varaždina. Hanžek je priopćio i jednu lijepu vijest. – Kreće gradnja novog Regeneratora sa svim pratećim sadržajima što će zasigurno doprinijeti novoj rock sceni na ovim prostorima – rekao je Hanžek.

A ekipa iz VRULJE koja je poslije proglašenja i održala polusatni set, nije krila zadovoljstvo što je dobila ovu prestižnu nagradu. – Hvala organizatorima i Zaboku na super atmosferi. Jako smo zahvalni što sviramo ovdje. I naravno, veliko hvala na nagradi – rekli su iz VRULJE. Taj će bend imati priliku nastupati na brojnim priznatim festivala i bit će im izdan album u izdanju Dallas recordsa. Također, nakon pet godina po prvi put HGF nastavlja s tradicijom izdavanja kompilacije. U izdanju Dallas recordsa izdat će se kompilacija najbolje i nadolazeće rock i ine glazbe u Hrvatskoj u 2019. godini. Tu će biti zastupljeni 20 od 69 prijavljenih bendova na ovogodišnjem HGF-u.

Dodajmo kako je Regenerator bio krcat te kako su Lika Kolorado, Električni Orgazam i Denis&Denis napravili atmosferu za pamćenje. U publici su bili i oni mlađi i stariji koji su pjevali uglas najveće hitove tih bendova.

Danas, u nedjelju 3. lipnja završni je dan HGF-a. S početkom u 20 sati. sati će na Ljetnoj pozornici Krčme Polanović biti priređen HGF Cabaret tj. projekt Koncert za žlice i gitaru. Riječ je o dvoje glumaca, Nikoli Nedići i Marii Joveva koji su završili Glumačku akademiju u klasi Rade Šerbedžije u Rijeci.

Upad na sva događanja HGF-a je besplatan pa tako i današnji događaj u ‘Polanoviću’.

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content