Novosti

VIDEO: pogledajte iz zraka reGARDEN – kulturno edukativni urbani vrt u Zaboku

Ovaj kapitalni projekt izgrađen je na otvorenom prostoru u vidu amfiteatra, gredica i parka u do nedavno, zapuštenom dijelu grada.

Cilj: aktiviranje područja i stvaranje novih sadržaja: nekoliko kvadratnih polja u parteru s različitim sadržajima za aktivnosti na otvorenom, javni park namijenjen isključivo pješačkom prometu, uređenje pješačkih staza, postavljanje nove urbane opreme i novih rasvjetnih tijela, krajobrazno uređenje cjelokupnog prostora površine 2616 m2.

Područje reGARDENA nalazi se dijelom na zemljištu u vlasništvu Grada Zaboka, te dijelom na zemljištu u vlasništvu tvrtke Regeneracija koji su zemljište ustupili na korištenje za potrebe provedbe ovog projekta. Zemljište je bilo zapušteno, prepuno korova i različitog raslinja, sada ga možete pogledati u cjelini iz zraka.

REGARDEN je s jugoistočne strane okružen državnom cestom D1, sa sjeveroistočne strane nerazvrstanom cestom NC ZBK 055 (Ulica Ksavera Šandora Gjalskoga) kojom prolazi nogostup koji će biti ulaz u park sa sjeveroistočne strane, s jugozapadne strane park je omeđen parkiralištem koje će biti ulaz u park s jugozapadne strane, a sa sjeverozapadne strane omeđen je zelenilom susjednog zemljišta.

Realizacijom projekta REGARDEN učenicima, studentima i ostalom stanovništvu bit će dostupan urbani park na maksimalno 10 min hoda.

Ovim projektom uređujemo jugoistočni prilaz gradu, koji je do sad bio zapušten i neugledan, uređuju se zapuštena zelena površina u višenamjensku zelenu površinu koja ima estetski, uzgojni, rekreacijski i kulturni sadržaj.

Veselimo se kulturnim i zabavnim događanjima na otvorenom prostoru, kao i građanima koji će ga posjećivati i uređivati na zadovoljstvo svih.

GRAD ZABOK

Skip to content