Novosti

[VIDEO] Prva nagrada ovogodišnjeg KIKI festivala otišla u Australiju

[VIDEO] Prva nagrada ovogodišnjeg KIKI festivala otišla u Australiju

Tema ovogodišnjeg festivala bila je jednakost

U Multimedijalnom centru Zabok danas je proglašen pobjednik sedmog izdanja međunarodnog festivala kratkometražnog filma za djecu KIKI. Autorica Tilda Cobham-Hervey iz Australije pobjednica je za film ‘Vodič za bivanje 12-godišnjakinjom’. Kako su obrazložile članice dječjeg žirija Lana Repovečki, Ana Grah, Tara Valić i Sara Trpek, riječ je o istovremeno smiješnom i poučnom filmu. Film je osmišljen od strane 12 dvanaestogodišnjih djevojčica, a zanimljivo je što je napravljen kao predstava koja na šaljiv i zanimljiv način pokazuje kako je to biti dvanaestogodišnjakinja i kakve sve djevojčice mogu biti.

Video porukom se publici obratila autorica koja je zahvalila na nagradi i rekla da joj je iznimna čast što je odabrana kao pobjednica.

Dodajmo kako su dodijeljene dvije posebne pohvale žirija, a to su animirani film ‘Dva tramvaja’, dok je druga posebna pohvala za najsmješniji, ali i ujedno i poučan film dobio film ‘Mrav’.

Podsjetimo, tema ovogodišnjeg KIKI-ja bila je jednakost koja se protezala kroz prikazane filmove. Cilj festivala je, naime, da se razvija filmska pismenost kod djece, a poseban je naglasak na filmove koje djecu potiču na razmišljanje. KIKI je kroz četiri dana festivala posjetilo mnogo djece s područja Krapinsko-zagorske županije koji nisu krili oduševljenje što imaju priliku vidjeti zanimljive crtane filmove. U konkurenciji je bilo 28 filmova koji su bili podijeljeni u pet dijelova, a festival je bio bogat i predfestivalskim programom pa su prije početka bile organizirane radionice, a održane su i edukacije za nastavnike i odgajatelji te stručni skup.

Na završnoj projekciji i zatvaranju KIKI-ja bila je i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek koja je naglasila važnost KIKI-ja za Grad Zabok, kao i za Krapinsko-zagorsku županiju. – Želim da i sljedeće godine KIKI posjeti tisuću djece, a i odrasli – rekla je Petek.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content