Novosti

[VIDEO] Renata Sopek: Ponosna sam na nas Zagorce i na broj vježbača

U zabočkoj sportskoj dvorani danas je održan događaj projekta Aktivna Hrvatska

Nikad veći broj prijavljenih vježbača u zatvorenom prostoru i nikad žešći trening. Tako bismo mogli opisati današnje događanje projekta Aktivna Hrvatska u zabočkoj sportskoj dvorani. Riječ je o sportsko – edukativnom projektu koji se održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović te educira građane Hrvatske, potiče na aktivnost, razmjenu iskustva i podiže kvalitetu života. Stručni partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska liječnička komora, Biotrening i Definicija Hrane, a njegovo zaštitno lice i jedna od idejnih začetnika je Renata Sopek. Za zagorje.com je rekla kako je izrazito ponosna što su se prijave za događaj u Zaboku zatvorile već za nekoliko dana zbog velikog broja prijava. – Ponosna sam na nas Zagorce, jer i ja sam vaša Zagorka, i znala sam da će to ovako ispasti. Čak dvjesto vježbača najveći je prijava u zatvorenom prostoru u sedam godina projekta – rekla je Sopek dodajući kako su vježbe pogodno da sve dobne skupine, a glavni je cilj biti aktivna i prenijeti tu misao dalj

Projektu su podršku u Zaboku dale i popularna pjevačica Danijela Martinović koja je istaknula kako je ovo jedan od najboljih projekata u posljednje vrijeme, ali i glumica Barbara Nola uz riječi kako smatra da je fizičko i psihičko zdravlje jako važno.

Među vježbačima svih dobnih skupina bila je i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek. Ističe, iznimno je zadovoljna odazivom i ispunjenom dvoranom. – Zabok je pokazao da je sportski grad. Mi za naše sportske udruge izdvajamo 1.3 milijuna kuna iz proračuna što je najviše od svih jedinica lokalne samouprave u našoj županiji – rekla je Đurek.

Vježbači su mogli kušati ukusne smoothije, počašćeni su MG Mivela vodom, prostirkama Merkur osiguranja te poklon paketima, a mogli su dobiti i korisne savjete partnera projekta.

Izvor: Zagorjwe.com

Skip to content