Novosti

[VIDEO] Štefov koktel ‘Ich bin ein Berliner’ osvojio 3. mjesto na prestižnom natjecanju

Štef nam je rekao kako je i više nego zadovoljan plasmanom te da je još uvijek pod dojmom

Barmen Krčme Polanović iz Zaboka kao što smo već nedavno pisali, ušao je u finale prestižnog natjecanja u pripremi koktela gdje je osvojio visoko treće mjesto. Riječ je o natjecanju pod nazivom Sour Supercall by Gentleman Jack, a radi se o regionalnom natjecanju koje na isto mjesto dovodi predstavnike Hrvatske i Srbije – jedinih zemalja iz regije s razvijenom koktel scenom. Iz Hrvatske je od 60-ak prijavljenih odabrano četiri finalista među kojima je bio i Štef. Jučer se u Beogradu održalo finale, a kako je Štef rekao za portal zagorje.com natjecanje se sastojalo od dva kruga.

– U prvom krugu bili smo podijeljeni u četiri tima. Svaki tim je dobio zadatak smisliti koktel koji prati priču gentleman jack whiskeya. Moj kolega Boban Lazarević i ja odlučili smo se za kombinaciju Gentleman Jacka, pekmeza od maline, vanilin šećera, soka od limuna i gaziranog soka od limuna i limete. Nazvali smo ga Summer Jam i doveo nas je do superfinala u društvu s Jovanom Pupovcem i Draganom Mirosavljevićem. U superfinalu je svatko od četvorice natjecatelja prezentirao svoj whiskey sour twist. Prvo mjesto osvojio je Dragan s koktelom 1988. sour, drugo Boban s koktelom Jack force, ja sam zauzeo treće mjesto sa svojim koktelom Ich bin ein Berliner, dok je četvrto mjesto pripalo Jovanu za koktel Little less conversation – izjavio je Štef.

Njegov Whiskey sour se sastoji od viskija Gentelmen Jack, bjelanjka, soka od limuna, šećernog sirupa i još nekih Štefovih dodataka. On je, naime, odabrao pšenično pivo od Petog elementa Berliner Weisse i dodao sok od maline.

Štef nam je rekao kako je i više nego zadovoljan plasmanom te da je još uvijek pod dojmom.

– Oduševljen sam beogradskom koktel scenom i njihovim gostoprimstvom. Svi smo bili poput braće. Organizatori natjecanja su sve su s nama podijelili gdje god da smo došli. Dočekali su nas kao kad vam netko dođe doma u goste – objasnio je Štef i dodao kako je Beograd daleko ispred Hrvatske u ugostiteljstvu. – Mi smo moderniji u tehnikama izrade koktela i dostupnosti raznih pića na tržištu, ali oni to sve nadoknađuju pričom i pristupom gostu – zaključuje Štef i dodaje kako se nada da će ova njegova nagrada potaknuti mlade barmene iz Zagorja da se počnu međusobno povezivati i aktivirati.

– Nadam se da će se ugostiteljstvo uzdići na jednu višu razinu nego što je sad i da ću ubuduće imati s kime smišljati i isprobavati nove kreacije i ideje – rekao nam je Štef za kraj i pozvao sve da dođu u Polanović probati njegov koktel.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content