Novosti

Više od 500 sudionika na 22. Smotri dječjeg folklora

Zamjenica župana Jasna Petek i zamjenica gradonačenika, Valentina Đurek prisustvovala je 22. Smotri dječjeg folklora Krapinsko-zagorske županije, koja je u subotu, 24. veljače 2018. godine, održana u prostorima Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku.

Na smotri je nastupilo oko 540 malih folkloraša u 16 dječjih folklornih skupina iz 10 kulturno-umjetničkih udruga s područja Krapinsko-zagorske županije. Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek je na samom početku smotre pozdravila izvođače i brojnu okupljenu publiku te istaknula kako zagorske kulturno-umjetničke udruge kvalitetno rade s djecom i mladima, o čemu govori i sve veći broj sudionika ove smotre. Smotri dječjeg folklora prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek, koja je također pozdravila sve prisutne.

U nastupima su bile najzastupljenije dječje igre, pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja, a predstavljena je i tradicijska baština Međimurja, Podravine, Slavonije i Dalmacije. Nastupili su dječje skupine iz KUD-ova Belec, Đurmanec, Golubovec, Horvatska – Velika Horvatska, Lovro Ježek – Marija Bistrica, Zlatko Baloković – Krapinske Toplice, Ljudevit Gaj – Mače, Pregrada, Sloga – Veliko Trgovišće te Ansambl Zabok.

Skip to content