Novosti

VJEŠTICE ZAVLADALE PARKOM MILANA PRPIĆA

Mnoštvo maskiranih mališana sa svojim roditeljima došlo je u ponedjeljak u Park Milana Prpića na već omiljene i kultne Vještičje igre koje već 11. godinu za redom organizira Društvo Naša djeca Zabok povodom Noći vještica. Mališani već nekoliko tjedana s nestrpljenjem su iščekivali taj dan kada će se moći maskirati u vještice, duhove, kosture…i poigrati omiljene igre: Slijepi duhovi, Prenošenje tikvica, Igra lampionima, Jahanje na metli i Vještičji hokej.

Veliku znatiželju i interes izazvali su vještičji kolačići u obliku duhova, šišmiša, vještičjih šešira, buča, crvića, prstiju, očiju, kostura, sovica, lubanja te vještičji kokteli raznih boja koje su djeca i roditelji degustirali i mogli kupiti po prigodnim cijenama. Prihod od prodaje ima humanitarni karakter i namijenjen je projektu Dječjeg Gradskog vijeća za pomoć siromašnoj djeci i siromašnim obiteljima te će se iskoristiti za ljetovanje djece koje Društvo Naša djeca zajedno organizira s Osnovnom školom K.Š.Gjalskog i Gradom Zabokom.

U parku je bilo vrlo živo: dok su se jedni igrali na igralištu, drugi su se sladili, a treći su okupirali prostor dječjeg parka i svi su uživali u magičnoj čaroliji vještičjih igara te su na kraju svi bili počašćeni bombonima.

U cijelu organizaciju ove manifestacije bilo je uključeno puno volonterki i volontera, članova i članica Društva Naša djeca, Dječjeg foruma Bonkasy, Dječjeg Gradskog vijeća te novoosnovanog Volonterskog kluba Srednje škole Zabok.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Skip to content